Joi, 2 Septembrie 2021
Pr. Constantin Marius Burghelea

Marți, 31 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, s-a desfășurat în cadrul Taberelor din pridvorul satului de la Parohia Vlădeni, județul Iași și Parohia Straja, comuna Tarcău, județul Neamț, o nouă actvitate PSI-SU, ce a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim ajutor, a modului de comportment ce trebuie adoptat în timpul unui producerii unui incendiu și a unui cutremur, precum și utlizarea unui extinctor.

Aceste activități sunt organizate în cadrul întâlnirilor organizate de proiectul Tabăra din pridvorul satului”, prin Protocolul de colaborare și prevenire PSI-SU, încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și reprezentanții Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din Iași și Neamț.

În cadrul acțiunilor organizate de ISU Iași au fost prezenți trei reprezentanți ai inspectoratului, alături de cei de la Primăria Vlădeni, pr. paroh Cătălin Adumitroaie, părintele Adrian Miron, responsabil SSM/PSI-SU în cadrul Protopiatului Iași I, împreună cu cei 70 de copii și voluntari ai acestei tabere. Totodată, la parohia nemțeană Straja au fost prezenți Plt. Adj. Alexandu Bența, împreună cu un echipaj al Detașamentului ISU Neamț, părintele paroh Ciprian Sofrone și copiii care iau parte la această tabără.