Actualitate

25 Martie 2018

(VIDEO) Care este rânduiala slujbei de proclamare a canonizării Sfântului Iosif cel Milostiv?

Arhimandritul Hrisostom Rădășanu: „Trei elemente sunt importante în cadrul proclamării canonizării: citirea Tomosului, cinstirea sfintelor moaște și a sfintei sale icoane”.

Citește mai mult
22 Martie 2018

Pregătiri înainte de Marşul pentru viaţă - Iași 2018

În seara zilei de 21 martie a avut loc în Sala „Iustin Moisescu“ din incinta Ansamblului Mitropolitan Iaşi sesiunea de instruire a unui număr de 120 de voluntari care vor participa la organizarea Marşului pentru viaţă de la Iaşi.

Citește mai mult
22 Martie 2018

Conferință despre Centenarul Marii Uniri la Palatul Culturii din Iași

La Palatul Culturii din Iași, în sala „Ștefan Procopiu”, s-a desfășurat miercuri, 21 martie a.c., conferința cu tema  „Contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la realizarea Unirii de la 1 Decembrie 1918”, moderată de părintele prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Citește mai mult
22 Martie 2018

Denia Canonului cel Mare la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

La Catedrala Mitropolitană din Iaşi, miercuri seara, pe 21 martie 2018, a fost oficiată Denia Canonului cel Mare de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de părinţii slujitori ai catedralei.

Citește mai mult
22 Martie 2018

Denia Canonului cel Mare la Catedrala Mitropolitană din Iași

La Catedrala Mitropolitană din Iași, miercuri, 21 martie 2018, s-a oficiat Denia Canonului cel Mare de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de părinții slujitori ai catedralei.

Citește mai mult
22 Martie 2018

(Video) Cum se ruga și de ce mergea Sfântul Gheorghe la Mănăstirea Văratec?

Cum se ruga și de ce mergea Sfântul Gheorghe la Mănăstirea Văratec?

Citește mai mult
22 Martie 2018

(Video) Cum au ajuns moaștele Sfântului Gheorghe la Mănăstirea Văratec?

 Cum au ajuns moaștele Sfântului Gheorghe la Mănăstirea Văratec?

Citește mai mult
22 Martie 2018

Lansarea proiectului „BonAntreprenor“ la Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ Iaşi

La Centrul Diaconia, miercuri, 21 martie 2018, Societatea HR SPECIALISTS, în parteneriat cu Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ şi LACONSEIL, a lansat proiectul de promovare şi finanţare a antreprenoriatului şi start-up „BonAntreprenor“.

Citește mai mult
21 Martie 2018

PS Macarie: „Rugăciunea ne duce până la poarta Raiului însă milostenia ne trece dincolo”

Sute de tineri și studenți s-au adunat marți, 20 martie 2018, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Univeristății „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la conferința „Bunătatea – virtutea uitată a creștinilor” susținută de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord.

Citește mai mult
21 Martie 2018

Sfânta Liturghie arhierească la Biserica „Sfântul Sava” din Iași

În dimineața zilei de miercuri, 21 martie a.c., la Biserica „Sfântul Sava cel Sfințit” din centrul Iașului, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, înconjurat fiind de preoți și diaconi. 

Citește mai mult
21 Martie 2018

(Video) De ce a fost canonizat Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei?

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: „Credincioșii au capacitatea de a sesiza mult mai mult decât învățații acestei lumi unde este omul lui Dumnezeu și unde nu este”.

Citește mai mult
21 Martie 2018

(VIDEO) Vizita lui Sadoveanu la Mănăstirea Frumoasa – pe urmele Sfântului Iosif cel Milostiv

Arhimandritul Mihail Daniliuc ne citește din volumul „Drumuri basarabene”, în care scriitorul Mihail Sadoveanu povestește despre Mănăstirea Frumoasa. În acest loc și-a început viața monahală Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei.

Citește mai mult
21 Martie 2018

Moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv

Osemintele au fost puse într-un sac special, sigilate și așezate într-o răcliță de lemn sculptat, apoi au fost depuse în paraclisul Reședinței Mitropolitane.

Citește mai mult
20 Martie 2018

Eveniment cultural-religios la Muzeul Mitropolitan

În sala „Sinaxar” din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași, joi, 22 martie 2018, va avea loc începând cu ora 18.00, evenimentul „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei – din file de istorie în pagini de sinaxar”, întâlnire moderată de Răzvan Bucuroiu.

Citește mai mult
20 Martie 2018

Pelerinaj „Dialoguri studențești” în Călimani, Suceava

În perioada 17-18 martie, tinerii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români filiala Iași, au organizat un pelerinaj la Schitul „Sfinții 12 Apostoli” din Călimani, județul Suceava. Aceștia au desfășurat câteva activități de teambuilding și au participat la sfintele slujbe din cadrul așezământului monahal.

Citește mai mult
20 Martie 2018

Sfânta Liturghie misionară ATOR Iași în localitatea Holm

Duminică, 18 martie 2018, membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Români filiala Iași, au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în localitatea Holm, județul Iași. Aceștia au fost alături de credincioși la sfintele slujbe, oferind răspunsurile la strană. Această activitate se încadrează în cadrul proiecului „Sfânta Liturghie misionară”, unde tinerii merg în parohiile din împrejurimi, oferind răspunsurile liturgice și desfășurând acțiuni educative și culturale.

Citește mai mult
20 Martie 2018

Eveniment duhovnicesc în Țibana

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Țibana, județul Iași, în după-amiaza zilei de duminică, 18 martie a.c., a avut loc conferința duhovnicească „De la întunericul patimilor la lumina Învierii” susținută de părintele lect. univ. dr. Cezar Paul Hârlăoanu, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Citește mai mult
20 Martie 2018

Expoziție de icoane pictate și ouă încondeiate la Colegiul „Sfântul Nicolae”

Începând cu data de 20 martie 2018, la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași,  membrii Comisiei Liturgice pun la dispoziția publicului expoziția de icoane pictate și ouă încondeiate , intitulată „Învierea – regăsirea bucuriei”, aflată la ediția a treia în acest an.

Citește mai mult
19 Martie 2018

Seară de conferinţe duhovniceşti pentru ieşeni

Duminica a patra din Postul Sfintelor Paşti, 18 martie 2018, a reprezentat pentru credincioşii ieşeni prilejul de a participa la una dintre cele trei conferinţe organizate în parohiile din municipiu. În cadrul acestor întâlniri, cei prezenţi au avut ocazia de a afla mai multe informaţii în legătură cu tema discutată, de asemenea, aceştia au putut adresa întrebări invitaţilor.

Citește mai mult

Pagini