Actualitate

17 Decembrie 2017

IPS Mitropolit Teofan a slujit Sfânta Liturghie la Capela Maternității „Elena Doamna” din Iași

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat astăzi Sfânta Liturghie la Capela „Naștera Maicii Domnului” de la Maternitatea „Elena Doamna din Iași”. Cadre medicale, pacienți, dar și credincioși din oraș au participat la slujbă, iar la final s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Citește mai mult
17 Decembrie 2017

Mitropolitul Teofan, la Piatra Neamț: „În biserica din sat sau din oraș se află Același Prunc ca la Betleem”

În cetatea străjuită de culmile Cozla, Pietricica şi Cernegura, Protopopiatul Piatra-Neamţ a organizat la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, o nouă ediţie a Concerului de colinde „Naşterea Domnului - bucuria noastră”.

Citește mai mult
17 Decembrie 2017

Concert de colinde în Parohia Boiștea, la a IV-a ediție

Astăzi, 17 decembrie 2017, de la ora 17:00, în Casa socială „Sfântul Apostol Andrei” a Parohiei Boiștea va avea loc tradiționalul Concertului de colinde, aflat la a IV-a ediție.

Citește mai mult
14 Decembrie 2017

Concertul tradițional de colinde al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: „Nașterea din nou. Crăciunul în temnițele comuniste”

Pe data de 17 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Centrul de evenimente „Agora” va avea loc tradiționalul concert de colinde al Mitropoliei și Bucovinei. Anul acesta, organizatorii evenimentului propun o întoarcere la trăirea atmosferei de Crăciun din temnițele comuniste, concertul fiind o încununare a Anului omagial 2017, dedicat mărturisitorilor din temnițele comuniste.

Citește mai mult
14 Decembrie 2017

Daruri pentru copiii din Parohia Stânca Roznovanu

E perioada colindelor, a sărbătorilor în care ne reamintim și retrăim cu drag anii copilăriei, dar mai ales a bucuriei de a dărui celor dragi cadouri frumoase. Același lucru s-a întâmplat și în Parohia Stânca Roznovanu, comuna Victoria, duminică, 10 decembrie 2017. O familie de buni creștini, în colaborare cu părintele paroh Adrian Miron și doamna preoteasă Roxana, au dorit să dăruiască nu doar daruri, ci mai mult zâmbete pe chipurile celor mici.

Citește mai mult
13 Decembrie 2017

Seară duhovnicească în cadrul Cercului misionar „Patriarhul Teoctist”

Duminică, 10 decembrie 2017, în Parohia Izvorul Tămăduirii din satul Siliştea, Protopopiatul Botoşani, a avut loc conferinţa „Mărturisitori ai Ortodoxiei în temniţele comuniste”, susţinută de pr. drd. Marius-Ciprian Babiuc.

Citește mai mult
12 Decembrie 2017

IPS Mitropolit Teofan: „Dacă omul devine odihnitor de Dumnezeu, este și odihnitor de semeni”

Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon“ din Iaşi şi-a cinstit în aceste zile ocrotitorul. Locaşul de cult, aflat în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Iaşi, este unul dintre cele mai vechi din municipiu, iar de-a lungul anilor aici activitatea liturgică a fost completată de activitatea social-caritativă. În acest an, la slujba Privegherii prilejuită de hram a slujit Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Citește mai mult
12 Decembrie 2017

Priveghere arhierească în cinstea Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, făcătorul de minuni (GALERIE FOTO)

Una dintre cele mai cunoscute biserici din municipiul Iaşi, cea a Parohiei „Sfântul Ierarh Spiridon”, şi-a sărbătorit în aceste zile ocrotitorul. Slujba de Privegere în cinstea Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, făcătorul de minuni, a fost oficiată luni seară de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Locaşul de cult a unit în rugăciune, cu ocazia slujbelor hramului, preoţi consilieri de la Centrul eparhial Iaşi, preoţi de la parohiile învecinate, slujitori din alte protopopiate ale Arhiepiscopiei Iaşilor, oficialităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor de stat ieşene, bolnavi și cadre medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din apropiere, precum și numeroşi credincioşi. Paroh la Biserica „Sfântul Spiridon” din Iași este părintele Marian Timofte, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, iar co-slujitor este părintele Bogdan Dedu, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.

Citește mai mult
12 Decembrie 2017

PS Damaschin Dorneanul, la Vicovu de Sus: „Biserica cea vie ține biserica de zid, nu invers”

Moment de importanţă istorică pentru enoriaşii Parohiei Vicovu de Sus - Est, Protopopiatul Rădăuţi, unde duminică, 10 decembrie 2017, a fost săvârşită pentru prima oară Sfânta Liturghie arhierească în noua biserică, locaş de cult ce are hramul Învierea Domnului.

Citește mai mult
12 Decembrie 2017

Slujire arhierească la Vicovu de Sus (GALERIE FOTO)

Moment de importanţă istorică pentru enoriaşii Parohiei Vicovu de Sus - Est, Protopopiatul Rădăuţi, unde duminică, 10 decembrie 2017, a fost săvârşită pentru prima oară Sfânta Liturghie arhierească în noua biserică, locaş de cult ce are hramul Învierea Domnului. A fost şi prima slujire a Preasfinţitului Părinte Damaschin Dorneanul în oraşul Vicovu de Sus de la întronizarea sa ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Citește mai mult
10 Decembrie 2017

(Audio) „Să ne îndreptăm neîncetat gândurile și nădejdile noastre spre Mântuitorul Hristos!” - Arhim. Dosoftei Șcheul

Predică la Duminica a 27-a după Rusalii (Tămăduirea femeii gârbove) - Arhim. Dosoftei Șcheul - Catedrala Mitropolitană din Iași - 10 decembrie 2017

Citește mai mult
9 Decembrie 2017

Lansare de carte despre clerici şi mireni mărturisitori din Arhiepiscopia Iașilor

La peste un sfert de secol de la căderea regimului comunist în România, Adrian Nicolae Petcu și Pr. Nicolae Cătălin Luchian și-au propus și au reușit să identifice și să cerceteze arhivele fostei Securităţi pentru a scoate la lumină clericii ortodocşi români şi mirenii mărturisitori, care în perioada regimului comunist au fost închiși.

Citește mai mult
8 Decembrie 2017

„Mănăstirea Bogdana - tradiţie şi înnoire, misionarism şi filantropie”

La împlinirea a 650 de ani de la trecerea la cele veşnice a domnitorului Bogdan I, Întemeietorul Moldovei, şi a 25 de ani de la redeschiderea Mănăstirii Bogdana - Rădăuţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, la Mănăstirea Bogdana a avut loc, pe data de 5 decembrie 2017, simpozionul „Mănăstirea Bogdana - tradiţie şi înnoire, misionarism şi filantropie”.

Citește mai mult
8 Decembrie 2017

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei în vizită în Patriarhia Antiohiei

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, s-a aflat la începutul lunii decembrie, într-o vizită oficială în Liban, la invitația Preafericitului Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient.

Citește mai mult
8 Decembrie 2017

PS Damaschin Dorneanul: „Arăți bunătate față se semenul tău dacă jertfești din orgoliul tău și din dreptatea ta”

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a slujit miercuri Sfânta Liturghie, în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae, la Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi. La slujba arhierească dedicată hramului aşezării monahale a fost prezent un număr mare de credincioşi, alături de copiii de la Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi”. La final, ierarhul, împreună cu soborul de preoţi, a slujit slujba Parastasului pentru Preasfinţitul Părinte Gherasim Putneanul, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit ieri 13 ani.

Citește mai mult
8 Decembrie 2017

„Catehezele vin în sprijinul credincioşilor pentru întărirea credinţei”

Pentru al patrulea an consecutiv, în Protopopiatul 3 Iaşi s-au desfăşurat, în lunile octombrie şi noiembrie, catehezele demonstrative realizate cu ocazia Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi a anului  comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Citește mai mult
8 Decembrie 2017

„Viţelul de aur al comunicării. Tehnici, piedici şi ispite în arta comunicării”

În ziua de 4 decembrie 2017, studenţii din anul I şi anul al II-lea ai Masterului „Misiune şi slujire pastorală” din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” - Iaşi au avut bucuria de a participa la un atelier de formare susţinut de Răzvan Bucuroiu, prieten al Bisericii, veteran al presei creştine, director la TVR 2 şi director editorial al revistei „Lumea credinţei”.

Citește mai mult
8 Decembrie 2017

13 ani de la trecerea la Domnul a Preasfinţitului Părinte Gherasim Putneanul

Duminică, 3 decembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a slujit Sfânta Liturghie la mănăstirea de maici Cămârzani. La final, ierarhul, împreună cu soborul de preoţi, a slujit slujba Parastasului pentru Preasfinţitul Părinte Gherasim Putneanul, ctitorul mănăstirii, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit miercuri, 6 decembrie, 13 ani.

Citește mai mult
7 Decembrie 2017

Activitate misionară a voluntarilor Colegiului „Sfântul Nicolae” în Parohia Oituz

Oaspeţi de seamă la Parohia Grozeşti-Oituz au fost studenţi ai Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, membri ai Comisiilor Misionare şi Liturgice de la Colegiul „Sfântul Nicolae”, care au dorit să marcheze această mare zi în istorica localitate Oituz, mai ales cu prilejul împlinirii Centenarului Bătăliilor din vara anului 1917.

Citește mai mult

Pagini