Arhiepiscopia Iasilor

14 Mai 2021

Peste 70 de participanți, la ediția din acest an a Simpozionului „Studia Theologica Doctoralia”

Simpozionul Internațional al doctoranzilor „Studia Theologica Doctoralia”, organizat de peste un deceniu la Iași, Mănăstirea Putna sau Neamț, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a ajuns anul acesta, în zilele de 10 și 11 mai, la cea de-a XIII-a ediție.

Citește mai mult
13 Mai 2021

(Video) Simpozionul „Dumitru Stăniloae” 2021

În aceste zile are loc, în mediul online, Simpozionul Internațional „Dumitru Stăniloae”. Organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Iași, simpozionul a ajuns la ediția a VIII-a, tema din acest an fiind „Ortodoxie și modernitate”.

Citește mai mult
13 Mai 2021

(Video) Vernisajul expoziției „Scara” la Muzeul Mitropolitan din Iași

În sala „Baptisteriu” a Muzeului Mitropolitan din Iași a avut loc miercuri, 12 mai, vernisajul expoziției „Scara” semnată de artista Ioana Irimia.

Citește mai mult
13 Mai 2021

Eveniment dedicat psalților, la Iași: „Zilele Psalților Români”

În perioada 14-15 mai 2021, Asociația Culturală Byzantion, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, organizează ediția I a Zilelor Psalților Români, un eveniment ce se dorește a fi o evocare a personalităților Artei Psaltice care au activat pe teritoriul țării noastre de-a lungul vremurilor.

Citește mai mult
11 Mai 2021

(Video) Au debutat conferințele preoțești din Arhiepiscopia Iașilor

În Arhiepiscopia Iașilor au debutat conferințele preoțești de primăvară. Tema din acest an a întâlnirilor clericale este „Migrația credincioșilor - oportunitate și vulnerabilitate duhovnicească”.
Luni dimineață, la Mănăstirea ieșeană Bucium, s-au întâlnit preoții din Protopopiatul Iași I, iar în astăzi, clericii Protopopiatului Iași II au participat la conferința susținută de IPS Mitropolit Teofan, PS Episcop-vicar Nichifor Botoșăneanul și PS Episcop Veniamin.

Citește mai mult
11 Mai 2021

Au debutat conferințele preoțești din Arhiepiscopia Iașilor: „Migrația credincioșilor - oportunitate și vulnerabilitate duhovnicească”

În Arhiepiscopia Iașilor au debutat ieri conferințele preoțești de primăvară. Tema din acest an a întâlnirilor clericale este „Migrația credincioșilor - oportunitate și vulnerabilitate duhovnicească”.

Citește mai mult
11 Mai 2021

Singura mănăstire din Iași care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ioan Evanghelistul și-a sărbătorit hramul

Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârșit sâmbătă, 8 mai 2021, în ziua pomenirii Sfântului Ioan Evanghelistul, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Vlădiceni din judeţul Iaşi. Așezământul monahal de aici este singurul din Arhiepiscopia Iașilor care îl are ca ocrotitor pe „Apostolul iubirii”.

Citește mai mult
10 Mai 2021

(Video) Astăzi a început Simpozionul internațional „Studia Theologica Doctoralia”

Simpozionul Internațional al doctoranzilor „Studia Theologica Doctoralia”, organizat de peste un deceniu la Iași, Mănăstirea Putna sau Mănăstirea Neamț, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și ajuns anul acesta la ediția a XIII-a, poartă osteneala Școlii Doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, prin coordonarea părintelui prof. univ. dr. Viorel Sava și prin grija Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în colaborare cu alte trei Facultăți de Teologie din afara granițelor țării noastre: Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității „Karl Franzens” din Graz, Austria, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Ioan Damaschin” a Universității Balamand din Tripoli, Liban și Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Aristotel” din Salonic, Grecia.

Citește mai mult
9 Mai 2021

(Video) Biserica Schitului „Sfântul Mina” din Borlești-Mastacăn a fost sfințită

În Duminica a II-a după Paști, a Sfântului Apostol Toma, biserica Schitului „Sfântul Mina” din Borlești-Mastacăn a fost târnosită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Credincioşii din localitate, dar şi din împrejurimile județului Neamț au luat parte la slujba de sfinţire şi la Sfânta Liturghie săvârșită în aer liber.

Citește mai mult
9 Mai 2021

Părintele Mitropolit Teofan a sfințit primul sfânt locaș din acest an. Biserica Schitului „Sfântul Mina” Borlești-Mastacăn a primit haina cea nouă a sfințirii

În Duminica a II-a după Paști, a Sfântului Apostol Toma, biserica Schitului „Sfântul Mina” din Borlești-Mastacăn a fost târnosită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Credincioşii din localitate, dar şi din împrejurimile județului Neamț, au luat parte la slujba de sfinţire şi la Sfânta Liturghie săvârșită în aer liber.

Citește mai mult

Pagini