Arhiepiscopia Iasilor

20 Mai 2018

Slujbă de cinstire a eroilor la Biserica „Sf. Nicolae“ din Podu Iloaiei

La Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, această zi reprezintă un moment aparte deoarece se prăznuieşte cel de-al doilea hram al bisericii şi se cinstesc cei 608 eroi ai neamului înmormântaţi în cimitirul bisericii.

Citește mai mult
20 Mai 2018

Resfințire de biserică la Humuleștii Noi – IPS Teofan:„ A aparține Bisericii înseamnă a îl cunoaște pe Dumnezeu”

În Duminica a şaptea după Sfintele Paşti, numită şi Duminica Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, 20 mai 2018, credincioşii din Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Humuleştii Noi, Târgu Neamţ, au participat la slujba de târnosire a sfântului locaş şi la Sfânta Liturghie, slujbele fiind săvârşite de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de clerici.

Citește mai mult
20 Mai 2018

Punerea pietrei de temelie pentru noua biserică din Podul Jijiei

În localitatea Podul Jijiei, comuna Golăieşti, judeţul Iaşi, a avut loc sâmbătă după-amiază, 19 mai 2018, slujba Sfinţirii terenului şi punerea pietrei de temelie pentru noua biserică a comunităţii, urmând ca sfântul locaş să primească hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul“. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, dimpreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Citește mai mult
19 Mai 2018

La Iaşi s-a constituit noua Adunare eparhială

În Sala „Iustin Moisescu“ din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iaşi a avut loc sâmbătă, 19 mai 2018, şedinţa extraordinară de constituire a noii componenţe a Adunării eparhiale, organism deliberativ ce are drept competenţă discutarea şi rezolvarea problemelor administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei. Întâlnirea s-a desfăşurat sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Citește mai mult
19 Mai 2018

(Video) Proiectul „Cutia cu papucei pentru ei” prezent la „Cros pentru școli”

Proiectul „Cutia cu papucei pentru ei” prezent la „cros pentru școli”

Citește mai mult
19 Mai 2018

(Video) Constituirea noii Adunări eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a avut loc sâmbătă, 19 mai, ședința de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește mai mult
18 Mai 2018

(Video) Studenții ieșeni la „Marșul Absolvenților” 2018

Vineri, 18 mai, a avut loc la Iași „Marșul Absolvenților”, eveniment la care au participat studenții absolvenți de anul acesta, de la instituțiile de invățământ superior din Iași.

Citește mai mult
18 Mai 2018

IPS Mitropolit Teofan prezent la Marșul Absolvenților 2018: „Dumnezeu vrea să fiți mulțumiți de tot ceea ce ați învățat”

Mii de studenți ai anilor terminali din cadrul facultăților ieșene au participat vineri, 18 mai 2018,  la tradiționalul eveniment dedicat studenților numit „Marșul Absolvenților”, aceștia purtând steagurile facultăților reprezentante și însemnele universităților absolvite. Promoția 2018 a mărșăluit de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” până la Piața Palatului Culturii, absolvenții fiind întâmpinați de rectorii și reprezentanții universităților, cadre didactice și autorități locale. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, adresându-le studenților un cuvânt de binecuvântare.

Citește mai mult
18 Mai 2018

„Pensonul fermecat” – Proiect educațional între Seminarul Teologic Mănăstirea Neamț și CSEI Târgu-Neamț

În luna aprilie 2018, la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț a avut loc proiectul educațional „Pensonul fermecat”, activitate ce se desfășoară în parteneriat cu Centrul pentru Educație Inclusivă (CSEI) din Târgu-Neamț.

Citește mai mult
18 Mai 2018

ASCOR Iași pe tărâmul Basarbiei la 100 de ani de la Marea Unire

Membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) filiala Iași au desfășurat în perioada 12-13 mai 2018 un pelerinaj la mănăstirile și obiectivele religioase din Republica Moldova.          

Citește mai mult

Pagini