Arhiepiscopia Iasilor

21 Mai 2019

IPS Părinte Pimen a slujit cu ocazia hramului Parohiei Slătioara

Praznicul Sfinților Împărați Constantin și Elena a fost sărbătorit și de credincioșii Parohiei Slătioara din județul Suceava, marți, 21 mai 2019, aceștia întâmpinându-l în haină tradițională bucovineană pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi în biserica cea mare a comunității.

Citește mai mult
21 Mai 2019

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei prezent la hramul Schitului Boureni

Astăzi, 21 mai 2019, de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, credincioșii și obștea Schitului Boureni din județul Iași au îmbrăcat veșminte de sărbătoare și s-au rugat împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ierarhul săvârșind Sfânta Liturghie cu ocazia hramului bisericii.

Citește mai mult
18 Mai 2019

(Video) Training de formare pentru voluntarii proiectului „Tabăra din pridvorul satului”

Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, organizează în zilele de 17-18 mai, un training de formare pentru voluntarii proiectului „Tabăra din Pridvorul Satului”.

Citește mai mult
17 Mai 2019

(Video) Simpozionul internațional „Dumitru Stăniloae” de la Iași a ajuns la final

Simpozionul internațional „Dumitru Stăniloae” de la Iași a ajuns la final.

Citește mai mult
16 Mai 2019

Participanții Simpozionului Internațional „Dumitru Stăniloae” dezbat tema „Creştinismul în postcomunism (1989-2019): tranziţie - terapie - tendinţe”

La Iași se desfășoară în aceste zile cea de-a VII-a ediție a Simpozionului Internațional „Dumitru Stăniloae”. Evenimentul este organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, împreună cu Sectorul învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor şi cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC), Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Primăria Municipiului Iaşi, Complexul Mitropolitan Iaşi şi Colegiul „Sfântul Nicolae”. Ediţia de anul acesta a simpozionului este parte a Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), proiect cultural-educativ organizat anual în perioada mai-iunie de Primăria Municipiului Iaşi și are ca temă „Creştinismul în postcomunism (1989-2019): tranziţie - terapie - tendinţe”, iar ca invitați experţi şi specialişti în domeniul istoriei şi teologiei, profesori renumiţi, reprezentanţi ai Bisericii, teologi, istorici, sociologi şi antropologi, preocupaţi în mod direct de viaţa Bisericii din perioada postcomunistă.

Citește mai mult
16 Mai 2019

(Video) Au început lucrările Simpozionului Stăniloae

Joi, 16 mai 2019, începând cu ora 09:00, în Sala „Iustin Moisescu“ din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași, a avut loc conferința inaugurală a celei de a VII-a ediții a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae”.

Citește mai mult
16 Mai 2019

300 de ani de la nașterea marelui mitropolit: „Să luăm aminte la taina Sfântului Ierarh Iacob Putneanul”

În calendarul Bisericii Ortodoxe Române a fost pomenit ieri Sfântul Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei. Cu acest prilej, Mănăstirea Putna a îmbrăcat veșminte de sărbătoare: Sfântul Ierarh Iacob a fost cel de-al doilea mare ctitor al așezământului monahal, care adăpostește și sfintele sale moaște.

Citește mai mult
15 Mai 2019

(Video) Simpozionul Stăniloae la a VII-a ediție

Ajuns la ediția a VII-a, Simpozionul Stăniloae, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, a debutat în seara zilei de miercuri, 15 mai în Sala Chopin - Congress Hall / Ansamblul Palas
cu dezbaterea intitulată „Creștinismul în postcomunism. Tranziție – Terapie – Tendințe”.

Citește mai mult
15 Mai 2019

(Video) Prima ediție a spectacolului - eveniment "Omagiu satului romanesc"

Cu prilejul anului omagial al satului romanesc și primarilor gospodari, avut loc, marți 14 mai, la Teatrul Luceafărul din Iași, prima ediție a spectacolului - eveniment "Omagiu satului romanesc".

Citește mai mult
13 Mai 2019

Mănăstirile Putna şi Sihăstria Putnei – două pepiniere ale sfinţeniei din „Dulcea Bucovină”

Mitropolitul Iacob Putneanul şi Sfinţii Cuvioşi Sila, Paisie şi Natan – prăznuiţi liturgic în zile de 15 şi 16 mai la Mănăstirile Putna şi Sihăstria Putnei – sunt doar câţiva dintre cei peste 150 sfinţi canonizaţi de Sfânta noastră Biserică şi care au fost crescuţi în astfel de pepiniere mănăstireşti, unii dintre ei chiar la vârste foarte fragede.

Citește mai mult

Pagini