Arhiepiscopia Iasilor

8 Martie 2020

Dragostea mamei este unică

Iubirea mamei este atât de mare încât nu se descrie și nu se măsoară. Este dar dumnezeiesc pe care-l primim câtă vreme trăiește mama noastră iubitoare.

Citește mai mult
13 Februarie 2020

Parastas pentru părintele Ioan Apetroaiei

La împlinirea a 5 ani de la trecerea la Domnul a părintelui Ioan Apetroaiei, a fost săvârșită o slujbă de pomenire la Parohia „Sfântul Gheorghe” din satul Cracăul Negru - Neamț.

Citește mai mult
12 Februarie 2020

Pro Vita Iași: Campanie de fundraising pentru dotarea maternității Spitalului din Piatra Neamț cu echipament medical

În perioada 15 februarie – 15 martie 2020, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea unui echipament de tratare a icterului prin fototerapie a nou-născuților din Piatra Neamț.  

Citește mai mult
11 Februarie 2020

Colegiul „Sfântul Nicolae” colectează haine și încălțăminte pentru copiii fără posibilități

Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iaşi, în parteneriat cu Spălătoria ecologică „H2O Clean” din Iaşi, demarează în această perioadă (10 februarie – 10 iunie 2020) o campanie caritabilă ce are ca obiectiv ajutorarea copiilor fără posibilităţi din zonele defavorizate ale judeţului. Toate donaţiile vor fi direcţionate către proiectul „Cutia cu papucei pentru Ei”.

Citește mai mult
11 Februarie 2020

O copie a icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” a ajuns la Parohia Silișcani

O copie a icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” de la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos a fost adusă duminică, 9 februarie 2020, la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Silișcani, județul Botoșani.

Citește mai mult
8 Februarie 2020

(Video) Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Iașilor – 2020

Cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a avut loc sâmbătă, 08 februarie 2020, întrunirea anuală de lucru a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor. Aceasta a fost precedată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în Biserica Sfântul Gheorghe – vechea Catedrală Mitropolitană din Iași, și a continuat în sala „Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial. În cadrul ședinței, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, s-au aprobat rapoartele de activități ale sectoarelor Eparhiei Iașilor pe anul 2019 și s-au făcut propuneri pentru anul curent. Pe parcursul lucrărilor ședinței au fost vizionate clipuri cu rezumate ale activităților cultural-misionare desfășurate în ultimul an în Arhiepiscopia Iașilor.
Adunările eparhiale au loc anual, la nivelul fiecărei eparhii de pe cuprinsul Patriarhiei Române. Aceasta este organismul deliberativ pentru problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale unei eparhii.

Citește mai mult
7 Februarie 2020

Program de Mentorat pentru elevii seminariști din Arhiepiscopia Iașilor: „Ca să asculți pe cineva cu adevărat presupune și să-l cunoști”

Ieri a debutat la Centrul Social-Cultural „Sfântul Ilie” de la Miclăușeni o întâlnire de formare și de evaluare a Programului de Mentorat, desfășurat în primul semestru al acestui an școlar în seminariile teologice din Arhiepiscopia Iașilor. Astăzi, în cea de-a doua zi a întâlnirii, invitat special a fost Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, care a săvârșit la primele ore ale dimineții Sfânta Liturghie în paraclisul Mănăstirii Miclăușeni, după care a partcipat la două sesiuni de lucru.

Citește mai mult
7 Februarie 2020

(Video) Mentorii seminariilor teologice din Arhiepiscopia Iașilor s-au întâlnit la Miclăușeni

În perioada 6 - 8 februarie 2020, cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Centrul social - cultural „Sfântul Ilie” Miclăușeni se organizează o întâlnire de formare și de evaluare a Programului de Mentorat desfășurat în primul semestru al acestui an școlar în seminariile și liceele teologice din Arhiepiscopia Iașilor.

Citește mai mult
7 Februarie 2020

„Slujirea Aproapelui”, noul buletin informativ al Protoieriei Fălticeni

Protoieria Fălticeni editează din acest an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la inițiativa părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, buletinul informativ „Slujirea Aproapelui”.

Citește mai mult
6 Februarie 2020

(Video) Încă 35 de bunici mai pot veni la Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Cuvioasa Nazaria” de la Văratec

Familiile bunicilor care vor să beneficieze de serviciile Centrului pentru persoane vârstnice „Cuvioasa Nazaria” de la Mănăstirea Văratic vor trebui să ia legătura cu reprezentanții Centrului la numărul de telefon 0742268410.

Citește mai mult

Pagini