Arhiepiscopia Iasilor

13 Ianuarie 2019

Conferința internațională IOTA de la Iași, la final: Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană

Sâmbătă, 12 ianuarie, la Iași s-a desfășurat ultima etapă a lucrărilor Conferinței inaugurale a Asociației Teologice Ortodoxe Internaționale (IOTA). Participanții la sesiunile acestei ultime zile au prezentat un număr mare de lucrări științifice din domeniul teologic, expuse pe parcursul a peste 30 de sesiuni. Astăzi, la Catedrala Mitropolitană din Iași, Sfânta liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Alexander Golitzin, Arhiepiscop de Toledo și Dallas. La slujbă a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Kallistos Ware, Mitropolit de Diokleia, precum și unii dintre invitații prezenți în aceste zile la Conferința IOTA.

Citește mai mult
12 Ianuarie 2019

Comunicări ştiinţifice, vernisaj de icoane şi lansări de carte, în cadrul Conferinţei IOTA organizate la Iaşi

Conferinţa teologică „Unitate pan-ortodoxă şi sinodalitate”, organizată de Asociaţia Teologică Ortodoxă Internaţională în capitala Moldovei în aceste zile, a continuat ieri, 11 ianuarie, cu noi serii de comunicări ştiinţifice. Cei peste 300 de participanţi din 34 de ţări au avut şi ocazia să viziteze o expoziţie de icoane, precum şi să ia parte la două lansări de carte.

Citește mai mult
12 Ianuarie 2019

(Video) Conferința internațională IOTA a ajuns la final

Sâmbătă, 12 ianuarie, la Iași s-a desfășurat ultima etapă a lucrărilor Conferinței inaugurale a Asociației Teologice Ortodoxe Internaționale (IOTA).

Citește mai mult
11 Ianuarie 2019

(Video) A doua zi de sesiuni ale Conferinței IOTA

În cadrul Conferinței inaugurale a Asociației Teologice Internaționale au continuat astăzi, 11 ianuarie, sesiunile de prezentări cu tematică teologică.

Citește mai mult
11 Ianuarie 2019

„Crucea Patriarhală” pentru stareța Mănăstirii Vorona: „Maica Teofana a trebuit să se facă tuturor toate”

Are aproape 85 de ani şi de la vârsta de 8 ani a îmbrăţişat viaţa monahală. Ieri, 10 ianuarie 2019, maica stareţă Teofana Scântei a primit „Crucea Patriarhală”, în contextul împlinirii a 50 de ani de când păstoreşte obştea mănăstirii botoşănene Vorona.

Citește mai mult
11 Ianuarie 2019

Sesiune de comunicări în cadrul Conferinței Internaţionale IOTA

Ieri, 10 ianuarie, la Iaşi au început lucrările Conferinţei Internaţionale IOTA 2019. În debutul zilei, invitaţii evenimentului au participat la rugăciunile de dimineaţă, rostite în mai multe limbi, în Biserica „Sfântul Gheorghe”, vechea Catedrală din cadrul Ansamblului mitropolitan, precum şi în capela Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae”.

Citește mai mult
10 Ianuarie 2019

(Foto) Aniversare la Mănăstirea Vorona din Botoșani: maica stareță Teofana Scântei a primit Crucea Patriarhală

Sărbătoare la Mănăstirea Vorona din județul Botoșani: maica Teofana Scântei a împlinit astăzi 50 de ani de la instalarea ca stareță. Cu acest prilej, în biserica mare a mănăstirii botoșănene a fost oficiată dis-de-dimineață Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La eveniment au participat, alături de călugărițele mănăstirii, stareți din Eparhia Iașilor, reprezentanți ai autorităților locale și județene, credincioși apropiați așezământului monahal. La finalul slujbei, maicii Teofana Scântei i-a fost oferită „Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincţie bisericească, ca semn de gratitudine din partea Patriarhiei şi a Preafericirii Sale Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe. De asemenea, maica stareță a primită flori și diplome aniversare din partea Prefecturii Botoșani, a Consiliului Județean Botoșani și a Primăriei Vorona.

Citește mai mult
10 Ianuarie 2019

(Video) Au început lucrările Conferinţei Internaţionale IOTA

Joi, 10 ianuarie, la Iași au început lucrările Conferinţei Internaţionale IOTA 2019.

Citește mai mult
10 Ianuarie 2019

Evenimente de pregătire a Lunii pentru Viață 2019 în Arhiepiscopia Iașilor

În perioada 9-11 ianuarie 2019, Departamenul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară trei seminarii de formare în Iași (9 ianuarie), Botoșani (10 ianuarie) și Neamț (11 ianuarie), dedicate organizatorilor regionali ai Campaniei Luna pentru Viață 2019, ce va avea ca punct culminant, ca în fiecare an, Marșul pentru Viață 2019 „Unic din prima secundă”, din 23 martie.

Citește mai mult
10 Ianuarie 2019

„Cercetători ori oameni de profesie, dorim fiecare să contribuim cu o iotă la viaţa Bisericii”

Aseară a debutat la Iași Conferinţa teologică internaţională „Unitate pan-ortodoxă şi sinodalitate”, organizată de Asociaţia Teologică Ortodoxă Internaţională . Până pe data de 12 ianuarie, cei peste 300 de participanţi din 34 de ţări se vor întruni în 75 de sesiuni de lucru, în cadrul a 25 de grupuri tematice, cum ar fi teologie dogmatică, raportul dintre religie şi ştiinţă, eclesiologie, teologie liturgică şi altele.

Citește mai mult

Pagini