Arhiepiscopia Iasilor

20 Mai 2022

Conferință preoțească de primăvară, prezidată de IPS Teofan, la Piatra Neamț

Marți, 17 mai 2022, la Parohia Izvoare a avut loc Conferința preoțească de primăvară din cadrul Protopopiatului Piatra Neamț. Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Citește mai mult
20 Mai 2022

Pro Vita Iași organizează un nou pelerinaj pentru refugiații ucraineni

Departamentul Pro Vita Iași din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară proiectul dedicat refugiaților din Ucraina, „Copilărie oriunde”, în cadrul căruia organizează o serie de activități pentru mame și copii: ateliere de creație, excursii, pelerinaje.

Citește mai mult
20 Mai 2022

Tânărul Ieșean, ediția a VII-a: „Mă schimb pentru mine sau pentru ceilalți?”

În perioada 21-22 mai 2022, la Iași va avea loc „Tânărul Ieșean”, eveniment aflat la a VII-a ediție, organizat de Asociația Tineretul Ortodox Român Iași - ATOR Iași, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Citește mai mult
20 Mai 2022

Debutează seria de evenimente „Ne vedem la Mitropolie”

Luni, 23 mai, începând cu ora 18.00, la Iași, Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan (corp C2, Cancelaria Eparhială) va găzdui primul eveniment din seria de întâlniri care se vor desfăşura sub genericul „Ne vedem la Mitropolie”.

Citește mai mult
19 Mai 2022

Pro Vita Iași: 50 de mame fericite și altele 50, marcate pe viață

Departamentul Pro Vita Iași din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor organizează o nouă serie de întâlniri în cadrul proiectului „Cu dragoste pentru mame”. Proiectul este dedicat mamelor înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”.

Citește mai mult
17 Mai 2022

Lansarea Integralei „N. Steinhardt”, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Astăzi, 17 mai 2022, începând cu ora 12.00, a avut loc lansarea Integralei „N. Steinhardt”, cuprizând 22 de volume apărute în seria de autor editată de „Polirom” şi Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, în parteneriat cu Facultatea de Litere, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Citește mai mult
17 Mai 2022

La Mănăstirea Sângeap-Basaraba a avut loc Conferința preoțească pentru clericii din Protopopiatul Hârlău

Protopopiatul Hârlău a organizat ieri, 16 mai, la Mănăstirea Sângeap-Basaraba, Conferința preoțească de primăvară. La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește mai mult
17 Mai 2022

Voluntari ai Colegiului „Sfântul Nicolae”, prezenți printre copiii de la Parohia Șendreni

Duminică, 15 mai, membrii Colegiului „Sfântul Nicolae” au poposit în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Șendreni, comuna Victoria, județul Iași. Activitatea organizată aici a debutat cu participarea la Sfânta Liturghie, fiind urmată de alte momente interactive dedicate în special copiilor.

Citește mai mult
17 Mai 2022

Sfântul Sila a fost sărbătorit în Parohia Schit Orășeni

Prăznuirea Sfântului Sila și a Sfinților Paisie și Natan a început la Parohia Schit Orășeni duminică, 15 mai 2022, la ora 17.00, săvârșindu-se slujba Vecerniei unită cu Litia de către părintele protopop Petru Fercal, părintele paroh Bolohan Constantin-George și un sobor de 11 preoți. În continuare, s-a săvârșit slujba de pomenire pentru ctitori, pentru eroii neamului și pentru toți cei dragi adormiți întru Domnul, iar luni, 16 mai, s-a oficiat Sfânta Liturghie.

Citește mai mult
17 Mai 2022

„Rugăciunea, practică și semnificație” la Biserica „Sfânta Vineri” din Dorohoi

În ziua de 13 mai 2022, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Dorohoi, s-a desfășurat activitatea „Rugăciunea, practică și semnificație”. La ea au participat elevii de la clasele de Teologie Pastorală, din cadrul Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi.

Citește mai mult

Pagini