Arhiepiscopia Iasilor

19 Septembrie 2020

„Cutia cu Papucei pentru Ei” sau cum să pășești cu încredere în noul an școlar

Condițiile impuse de pandemia actuală nu i-au împiedicat pe voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași să-și continue proiectele de suflet. Astfel, puși pe fapte mari, aceștia au încheiat un parteneriat cu Grădinița „Varlaam Mitropolitul” din Iași și au reluat proiectul pilon „Cutia cu Papucei pentru Ei” chiar în prima zi a anului școlar 2020 - 2021. Voluntarii CSN au împărțit papucei și rechizite pentru 41 de copii din localitatea Stânca Roznovanu.

Citește mai mult
18 Septembrie 2020

(Video) PS Damaschin s-a întâlnit cu preoții participanți la cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale

Clericii participanţi la cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie s-au întâlnit vineri, 18 septembrie 2020, cu PS Damaschin Dorneanul.
 

Citește mai mult
16 Septembrie 2020

Arhiepiscopia Iașilor susține lunar la studii 50 de elevi și studenți

Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, va susține la studii în anul școlar 2020 - 2021 un număr de 50 de tineri cu rezultate bune la învățătură și care fac parte din familiile numeroase înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii - Sfântul Stelian.

Citește mai mult
16 Septembrie 2020

,,Început de an şcolar cu hăinuțe și ghiozdan!” – Campanie umanitară desfășurată în Arhiepiscopia Iașilor

Pentru că, mai mult ca oricând, trăim cu bucurie reînceperea școlii, după o perioadă când copiii au fost nevoiți să se izoleze, Fundaţia Medicală Providenţa, în colaborare cu Policlinica Povidența și cu sprijinul Paraclisului Mitropolitan „Sfântul Nicolae Domnesc”, desfăşoară o Campanie umanitară intitulată ,,Început de an şcolar cu hăinuțe și ghiozdan!”, dedicată copiilor din familii aflate în dificultate.

Citește mai mult
14 Septembrie 2020

„Un gest mic, o bucurie mare”

Joi, 10 septembrie 2020, Parohia „Sfântul Haralambie” din Iași a organizat o excursie de o zi în ținutul Neamțului. Drumeția a fost dedicată copiilor care nu au avut șansa în această vară să plece într-o vacanță.

Citește mai mult
13 Septembrie 2020

(Video) „Noi oamenii suntem chemați de Dumnezeu să alegem din ce lume facem parte” – IPS Teofan

Cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei ținut în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci la Sfințirea Bisericii din Parohia Bucecea în data de 13 septembrie 2020.

Citește mai mult
13 Septembrie 2020

Ansamblu parohial impresionant, sfințit de IPS Părinte Mitropolit Teofan la Bucecea

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, s-a aflat astăzi la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Bucecea, județul Botoșani, Protopopiatul Dorohoi, unde a oficiat slujba de sfințire a bisericii și a unui centru social impresionant, cu paraclis, aghiazmatar, lumânărar și alte anexe.  Data aleasă pentru sfințire - 13 septembrie - are o încărcătură deosebită pentru comunitatea parohială din Bucecea, fiind ziua de naștere a celui care a inițiat în urmă cu treizeci de ani construcția locașului de cult, iar în 2018 a trecut la cele veșnice: părintele Vasile Cojocariu, fost profesor la Seminarul Teologic din Dorohoi.

Citește mai mult
12 Septembrie 2020

Binecuvântări arhierești în parohiile din județul Iași

Sâmbătă dimineață, 12 septembrie 2020, credincioșii satului Avîntu, comuna Românești, județul Iași, l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a târnosit biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” și a binecuvântat noul ansamblu parohial. Tot în această zi, chiriarhul a sfințit casa socială a Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Ursoaia și așezământul social al Parohiei Buhăieni.

Citește mai mult
10 Septembrie 2020

(Foto) Pruncul Serafim, botezat de IPS Mitropolit Teofan

În după-amiaza zilei de marți, 8 septembrie - sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului - IPS Părinte Mitropolit Teofan a poposit în Parohia Stăneşti, Protopopiatul Botoşani, comuna Lunca, unde a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel de-al cincilea copil al părintelui paroh Mihail Istrate. Taina încreștinării pruncului Serafim a adus bucurie atât părinţilor şi rudelor, cât şi întregii comunităţi, prin săvârșirea slujbei de către un ierarh.
Conform unei frumoase tradiții, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei participă la botezul celui de-al cincilea copil al oricărui preot din Arhiepiscopia Iașilor.

Citește mai mult
10 Septembrie 2020

Hram la Vorona: „Faptele noastre pot să-L nască pe Hristos în inimile oamenilor sau pot să-L alunge”

Mănăstirea Vorona din judeţul Botoşani şi-a sărbătorit principalul hram marți, 8 septembrie, în ziua praznicului Naşterii Maicii Domnului. Bucuria sărbătorii a fost întregită de săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Citește mai mult

Pagini