Arhiepiscopia Iasilor

1 August 2021

(Video) Cea de-a VII-a ediție a Pelerinajului pedestru „Pe urmele Sfinților Nemțeni”

În perioada 31 iulie - 7 august 2021, Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor organizează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, cea de-a VII-a ediție a Pelerinajului pedestru „Pe urmele Sfinților Nemțeni”. 

Citește mai mult
1 August 2021

(Video) „Viața de cruce este o viață a bucuriei, a împlinirii, a sensului deplin al vieții” – IPS Teofan

Cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei ținut la Duminica a 6-a după Rusalii (Vindecarea slăbănogului din Capernaum), 1 august 2021.

Citește mai mult
30 Iulie 2021

S-au împlinit 14 ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Patriarh Teoctist. PS Nichifor a oficiat o slujbă de pomenire în satul natal al ierarhului botoșănean

Astăzi, 30 iulie 2021, s-au împlinit 14 ani de când vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist Arăpașu, cel de-al cincilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române, a trecut la Domnul. În satul Tocileni din comuna Stăuceni, județul Botoșani, PS Nichifor Botoșăneanul a săvârșit slujba Parastasului pentru sufletul celui care a păstorit timp de aproape 21 de ani Biserica lui Hristos din România.

Citește mai mult
30 Iulie 2021

PS Nichifor Botoșăneanul, către credincioșii din Ionășeni: „Împărăția cerurilor înseamnă o pregătire”

Credincioșii botoșăneni din satul Ionășeni și din zona comunei Trușești s-au rugat în această dimineață, 30 iulie 2021, la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitate, participând la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. După oficierea slujbei arhierești, Părintele Episcop a binecuvântat troița din curtea bisericii parohiale, ridicată în cinstea eroilor și a celor care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Citește mai mult
29 Iulie 2021

Sfântul Tămăduitor Pantelimon, cinstit de credincioșii Parohiei Aroneanu

Marți dimineață, 27 iulie 2021, când Biserica noastră a făcut pomenirea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, Parohia „Sfântul Nicolae” din comuna Aroneanu l-a cinstit pe cel de-al doilea ocrotitor, Doctor fără de arginți. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, slujitori atât în țară cât și în diaspora.

Citește mai mult
28 Iulie 2021

Părintele Arsenie Pohrib, doctor al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

Părintele protosinghel Arsenie Pohrib, slujitor la Catedrala mitropolitană din Iași și secretar la Cabinetul mitropolitan, și-a susținut în data de 15 iulie a.c. teza de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Lucrarea, ce a fost coordonată de pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, are titlul „«Suflarea de viață» (ebr. חַיִּים נִשְׁמַת) (Fac 2, 7), element de antropologie veterotestamentară”.

Citește mai mult
28 Iulie 2021

Etape de formare pentru cântăreții bisericești din Arhiepiscopia Iașilor

La Centrul Social – Cultural „Sfântul Ilie” de la Miclăușeni au debutat în această lună etapele de formare a cântăreților bisericești din Arhiepiscopia Iașilor. Activitatea este organizată de Centrul de Formare Continuă din cadrul Sectorului Învățământ al Centrului Eparhial Iași.

Citește mai mult
28 Iulie 2021

Şcoala de vară în domeniul teologiei ortodoxe şi istoriei, pentru elevii cu risc de abandon

În perioada 18 - 31 iulie a.c., Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” şi Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi găzduiesc sub-proiectul TEOIST, aflat în cel de-al treilea an de desfăşurare.

Citește mai mult
26 Iulie 2021

Pompierii nemțeni, alături de copiii Parohiei Bistrița la Tabăra din Pridvorul Satului

Joi, 22 iulie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, s-a desfășurat în cadrul „Taberei din pridvorul satului” la Parohia Bistrița, comuna Alexandru cel Bun, Protopopiatul Piatra Neamț o nouă actvitate P.S.I-S.U., ce a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim ajutor, a modului de comportment ce trebuie adoptat în timpul unui producerii unui incendiu și a unui cutremur, precum și utlizarea unui extinctor.

Citește mai mult
26 Iulie 2021

Resfințire de pictură și sfințire de complex parohial, la Parohia nemțeană Grumăzești

În Duminica a V-a după Rusalii, la pomenirea Adormirii Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a fost prezent în Parohia „Sfântul Mina și Adormirea Maicii Domnului” din satul Grumăzești, Protopopiatul Târgu Neamț. Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie și a săvârșit slujba de resfințire a picturii interioare, precum și slujba de sfințire a noului complex parohial.

Citește mai mult

Pagini