Marţi, 10 Iulie 2012

În perioada 29-31 iulie 2010, la Nemţişor, loc aflat în vecinătatea Mănăstirii Neamţ şi a Schitului Icoana Nouă, se desfăşoară Adunarea Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, cu tema „Tânărul - între reuşită şi eşec“. La această întrunire participă circa 400 de tineri, care au ajuns la eveniment ieri seară, când a debutat şi programul propriu-zis cu vizionarea unui film artistic ce surprinde problemele cu care se confruntă tineretul astăzi.

În această dimineaţă, începând cu ora 7:30, tinerii vor participa la slujba Sfintei Liturghii care va fi săvârşită de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi de Înalt Preasfinţitul Părinte Serafim Joantă, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, iar de la ora 10:00 vor debuta o serie de discuţii pe grupe. De la ora 15:00 vor avea loc activităţi sportive, iar începând cu ora 17:00 vor fi reluate discuţiile, de data aceasta în plen, pe marginea temei „Tânărul - între reuşită şi eşec“, urmând ca la ora 21:00 tinerii să participe la un foc de tabără.

În prima parte a zilei de mâine, tinerii vor propune şi discuta despre o serie de proiecte pe care să le poată aplica ulterior în parohia de care aparţin. De la ora 14:00, aceştia vor asculta un cuvânt al Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, rostit la închiderea acestei adunări.

La această întrunire vor participa, ca invitaţi, şi pr. prof. Constantin Nicula din Sibiu şi maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de Consiliere şi Formare „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Iaşi. Organizatorul acestei acţiuni, din partea Centrului eparhial Iaşi, este protos. Nicodim Petre. (Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor).