Marţi, 10 Iulie 2012

Azi, 13 iunie 2009, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, întrunit la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Locţiitor de Episcop al Huşilor, a desemnat drept candidaţi la scaunul vacant de Episcop al Eparhiei Huşilor pe Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Huşilor (cu 5 voturi), şi pe Preasfinţitul Sebastian Paşcanu, Episcop al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor (cu 4 voturi). În continuare, a urmat şedinţa de consultare a Sinodului Mitropolitan cu Adunarea Eparhială a Episcopiei Huşilor. Din cei 30 de membri au fost prezenţi 10 clerici şi 18 mireni, la care s-a adăugat, potrivit normelor statutare, şi directorul Seminarului Teologic Ortodox 'Sf. Ioan Gură de Aur' din Huşi. În urma consultărilor, membrii Adunării Eparhiale au susţinut, prin vot, în unanimitate cele două candidaturi propuse de Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, nemaiexistând o altă propunere. Numele celor doi candidaţi desemnaţi vor fi prezentate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, alegerea noului episcop al Eparhiei Huşilor urmând a avea loc în şedinţa de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.

Biroul de Presă al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei