Joi, 4 Aprilie 2013

În perioada 10-12 aprilie, în Arhiepiscopia Iaşilor vor fi organizate interviuri pentru acordarea binecuvântării arhiereşti celor care doresc să predea disciplina Religie în anul şcolar 2013-2014, cât şi profesorilor care participă la diferitele etape ale mişcărilor de personal didactic.

Profesorii de religie sau cei care doresc să participe la examenul de titularizare sau suplinire pentru disciplina Religie în anul şcolar 2013-2014 vor obţine arhiereasca binecuvântare în urma unui interviu susţinut în faţa unei comisii formată din reprezentantul Centrului eparhial Iaşi, inspectorul pentru disciplina Religie şi un metodist. Candidaţii laici care solicită arhiereasca binecuvântare pentru înscrierea la examenul de titularizare sau suplinire vor susţine şi un examen psihologic, compus dintr-o parte scrisă şi un interviu, în urma căruia se va elibera un aviz psihologic.

Despre aceste întâlniri ne-a vorbit pr.prof.dr. Bogdan Racu, inspector învăţământ şi cateheză în cadrul Centrului eparhial Iaşi: „Aceste interviuri nu trebuie privite doar ca o evaluare a candidaţilor, ci şi ca pe un mijloc de încurajare şi de informare privind modele de bună practică“.

Programul acordării binecuvântării arhiereşti pentru candidaţii din judeţele componente ale Arhiepiscopiei Iaşilor este următorul: Piatra Neamţ, 10 aprilie, sediul Protopopiatului Piatra Neamţ, ora 10:00; Botoşani, 11 aprilie, sediul Protopopiatului Botoşani, ora 10:00; Iaşi, 12 aprilie, Sala „Iustin Moisescu“, ora 10:00.

Acte necesare pentru acordarea binecuvântării:

Profesori: cerere adresată Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei; CV - Europass; Recomandare paroh din parohia de domiciliu; recomandare de la preotul paroh al parohiei pe raza căreia se află şcoala unde a predat în ultimul an; memoriu de activitate pentru ultimul an şcolar vizat de directorul unităţii şcolare şi de şeful de cerc pedagogic.

Profesori de la seminariile/liceele teologice: cerere adresată Înalt Preasfinţitului Teofan; CV - Europass; recomandare paroh din parohia de domiciliu; memoriu de activitate pentru ultimul an şcolar vizat de directorul unităţii şcolare.

Absolvenţi: cerere adresată Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan; CV - Europass; recomandare paroh din parohia de domiciliu; recomandarea spiritualului facultăţii de teologie.

Preoţi: cerere adresată Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan; CV - Europass; recomandare protopopiat; memoriu de activitate pentru ultimul an şcolar vizat de directorul unităţii şcolare şi de şeful de cerc pedagogic (pentru cei care au predat în anul şcolar anterior); raport privind activitatea catehetică desfăşurată în parohie, vizat de protopop şi de responsabilul pentru cateheză la nivel de protopopiat.