Marţi, 10 Iulie 2012

Pentru a sprijini persoanele care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din zona Moldovei din luna iunie 2010, (în special jud. Botoşani şi Neamţ), Arhiepiscopia Iaşilor iniţiază o colectă în toate mănăstirile şi parohiile din eparhie. Colecta va fi organizată la slujbele Bisericii în perioada imediat următoare, sub coordonarea preoţilor slujitori, iar sumele colectate vor fi înaintate protopopiatelor, iar acestea, centralizat, le vor vira Centrului eparhial. De asemenea, parohiile şi mănăstirile sunt îndemnate să săvârşească Sfânta Liturghie şi în ziua de vineri, 2 iulie 2010, cu intensificarea rugăciunilor pentru contenirea ploilor, ajutor de la Dumnezeu şi izbăvire din necazuri pentru credincioşi, în special pentru cei afectaţi de apele revărsate. Fondurile astfel disponibile la nivelul Centrului eparhial Iaşi vor fi utilizate pentru intervenţia în regim de urgenţă prin achiziţionarea de alimente şi de obiecte de primă necesitate pentru persoanele sinistrate.

În acelaşi timp, în regim de urgenţă, preacucernicii părinţi protopopi vor centraliza informaţiile din teritoriu referitor la situaţiile în care familia preotului din regiunile sinistrate sau afectate de revărsarea apelor are nevoie de sprijin, din cauza pagubelor provocate bisericilor, caselor parohiale sau sociale sau locuinţelor preoţilor slujitori. Se vor centraliza toate informaţiile referitor la situaţia persoanelor sinistrate din parohii, evaluarea pagubelor materiale, intervenţii efectuate până în acest moment, iniţiative şi acţiuni ale autorităţilor locale şi centrale de stat.

Pentru lămuriri suplimentare vă puteţi adresa Sectorului social-filantropic „Diaconia“ al Arhiepiscopiei Iaşilor, (telefon 0232 220 548), iar sumele colectate se vor depune în următorul cont bancar: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, cod fiscal 5334656, contul în lei: RO 19 BACX 00 00 00 30 10 57 80 14, deschis la UniCredit Ţiriac Bank - Iaşi. (Biroul de presă al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei)