Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

16 Octombrie 2022

(Foto) Moaștele Sfintei Parascheva au fost așezate în Catedrala Mitropolitană din Iași – 2022

Duminică dimineața, 16 octombrie 2022, în jurul orei 6.00, racla Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată în procesiune și așezată înapoi în Catedrala Mitropolitană. Credincioșii care vor să se închine la moaștele Sfintei, sunt așteptați de acum la baldachinul din interiorul sfântului locaș. Acest moment oficiat în această dimineață încheie seria de evenimente dedicate hramului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Citește mai mult
15 Octombrie 2022

(Foto) Pașii lor sunt numărați în Ceruri: pelerinii continuă să aducă prinos de cinstire Sfintei Parascheva

De la cei mai tineri, copii sub 5 ani, până la cei mai vârstnici, pelerinii se îndreaptă spre Catedrala Mitropolitană, aşteptând să se închine Sfintei Cuvioase Parascheva și Sfântului Paisie de la Neamț. Deşi au de înfruntat oboseala și orele de așteptare, credincioşii nu renunţă la ţelul și la jertfa lor.

Citește mai mult
15 Octombrie 2022

(Foto) Sfânta Liturghie în cea de-a opta zi de pelerinaj la moaștele Sfinților Parascheva și Paisie

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, la Catedrala Mitropolitană din Iași a fost săvârșită la Catedrala Mitropolitană din Iași a fost săvârșită Sfânta Liturghie de un sobor de preoți și diaconi sub protia părintelui protoiereu Neculai Axentioi al Protopopiatului Târgu Neamț.

Citește mai mult
14 Octombrie 2022

(Foto) Priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și a Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv

Vineri, 14 octombrie 2022, la Catedrala Mitropolitană din Iași a fost săvârșită slujba privegherii (Vecernia mare, Litia și Utrenia) în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și a Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv de un sobor de preoți și diaconi sub protia părintelui protoiereu Victor Pâslaru al Protopopiatului Hârlău.

Citește mai mult
14 Octombrie 2022

(Video) „Ceea ce ne lipsește cel mai mult este pacea inimii” – IPS Teofan

Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva – Catedrala Mitropolitană din Iași – 14 octombrie 2022

Citește mai mult
14 Octombrie 2022

Slujba Sfintei Liturghii la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi (14 octombrie 2022) | Comunicat de presă

Sărbătoarea de anul acesta a Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi a fost dedicată anului omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului şi anului comemorativ al Sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama şi Paisie de la Neamţ.

Citește mai mult
14 Octombrie 2022

(Video) Gând de recunoștință și distincții pentru clericii care au sprijinit refugiații din Ucraina

În semn de mulțumire pentru sprijinul acordat refugiaților care au fugit din calea războiului, Părintele Costel Rumega de la Parohia „Sfântul Nicolae” Rădăuți-Prut, părintele Mihai Haraga de la Parohia „Sfântul Gheorghe” Ștefănești, părintele Marcel Bobârcă de la Parohia Sculeni, părintele Oleg Petrov din Ucraina și doamna Valentina Haidău au primit în semn de mulțumire „Crucea Moldavă” de Ziua Ocrotitoarei Moldovei.

Citește mai mult
14 Octombrie 2022

(Video) Așa s-a văzut de sus Ziua Sfintei Cuvioase Parascheva – 14 octombrie 2022

Imagini aeriene filmate în timpul Sfintei Liturghii săvârșită cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași – 14 octombrie 2022.

Citește mai mult
14 Octombrie 2022

(Video) „Pelerinajul autentic se împlinește prin moartea patimilor și a egoismului” – IPS Gheorghios

Cuvântul IPS Părinte Gheorghios, Mitropolit de Kitrus, Katerini și Platamonas din Biserica Ortodoxă a Greciei la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva – Catedrala Mitropolitană din Iași – 14 octombrie 2022.

Citește mai mult
14 Octombrie 2022

(Video) Hram 2022: Închinarea soborului de ierarhi slujitori la moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Paisie de la Neamț

La Sfânta Liturghie prilejuită de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași slujește un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu IPS Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Citește mai mult

Pagini