stiri

20 Martie 2019

Corul Byzantion cântă pentru reabilitarea Institutului de Cardiologie Iași

Duminica viitoare, 31 martie 2019, începând cu ora 17.00, la Biserica „Sfântul Iulian din Tars” din incinta campusului studențesc Tudor Vladimirescu, va concerta Corul academic Byzantion, dirijat de Adrian Sîrbu. Acest eveniment caritabil are ca scop reabilitarea Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, unitate medicală afectată în urma unui puternic incendiu în aprilie 2018. Totodată, cu acest prilej va avea loc și lansarea CD-ului „Renaștearea muzicală a bizanțului românesc”, album înregistrat anul trecut.

Citește mai mult
19 Martie 2019

Satul românesc, omagiat în conferinţa de primăvară din Protopopiatul Piatra-Neamţ

Conferința de primăvară a preoților din Protopopiatul Piatra-Neamț, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, a fost organizată astăzi  în Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Viișoara.

Citește mai mult
19 Martie 2019

Au debutat conferinţele preoțești din anul 2019 în Arhiepiscopia Iașilor. Prima întâlnire, la Săveni

Luni, 18 martie a.c., clericii din Protopopiatul Săveni s-au bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit, aceasta având loc cu prilejul conferinței de primăvară. Întâlnirea de la Săveni a fost prima din ciclul conferinţelor semestriale de primăvară din anul 2019 din Arhiepiscopia Iașilor.

Citește mai mult
19 Martie 2019

Conferință ASCOR Iași cu părintele protosinghel Teofan Popescu

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) - filiala Iași organizează joia viitoare o nouă conferință. Invitat este părintele protosinghel Teofan Popescu, slujitor la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Citește mai mult
19 Martie 2019

Părintele Gheorghe Astanei, fost deținut în perioada comunistă, a trecut la Domnul

Joi, 14 martie 2019, părintele Gheorghe Astanei din Piatra Neamţ a trecut la cele veşnice. Părintele Gheorghe era pensionar, îmbisericit la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Piatra Neamţ.

Citește mai mult
18 Martie 2019

IPS Mitropolit Teofan: „Nu poate exista creștin adevărat decât înăuntrul Bisericii”

Conform tradiţiei, în prima duminică din Postul Sfintelor Paşti, numită şi Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. În cadrul slujbei a avut loc și o hirotonie întru preot, iar părintele arhimandrit Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, a citit Pastorala Sfântului Sinod dedicată acestei duminici speciale.

Citește mai mult
17 Martie 2019

(Video) Duminica Ortodoxiei la Catedrala Mitropolitană din Iași

Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Sfintelor Paști, a fost sărbătorită la Catedrala Mitropolitană din Iași de sute de credincioși.

Citește mai mult
17 Martie 2019

(Foto) Duminica Ortodoxiei la Catedrala Mitropolitană din Iași

Astăzi, în prima duminică din Postul Sfintelor Paşti, numită şi Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare în Catedrala mitropolitană din Iaşi. În cadrul slujbei a avut loc și o hirotonie întru preot, iar părintele arhimandrit Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, a citit Pastorala Sfântului Sinod dedicată acestei duminici speciale.

Citește mai mult
15 Martie 2019

(Video) „Adevăratul creștin este chemat să mărturisească dreptul fundamental al copilului de-a se naște”

„Adevăratul creștin este chemat să mărturisească dreptul fundamental al copilului de-a se naște”

Citește mai mult
15 Martie 2019

„Valori de suflet al Conţeştilor: de ieri şi de azi”

Anul omagial al satului românesc propune printre manifestările specifice și Concursul Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române. În Protopopiatul Piatra-Neamţ sunt în derulare câteva proiecte cultural-artistice care se înscriu în obiectivele specifice ale concursului şi care angrenează copii şi tineri din grupele de cateheză parohială, din diferite unităţi şcolare şi din asociaţii de profil.

Citește mai mult

Pagini