stiri

19 Mai 2018

La Iași s-a constituit noua Adunare eparhială

În sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iași a avut loc sâmbătă, 19 mai 2018, ședința extraordinară de constituire a noii componențe a Adunării eparhiale, organism deliberativ ce are drept competență discutarea și rezolvarea problemelor administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Întâlnirea s-a desfășurat sub președenția Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Citește mai mult
19 Mai 2018

(Video) Proiectul „Cutia cu papucei pentru ei” prezent la „Cros pentru școli”

Proiectul „Cutia cu papucei pentru ei” prezent la „cros pentru școli”

Citește mai mult
19 Mai 2018

(Video) Constituirea noii Adunări eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a avut loc sâmbătă, 19 mai, ședința de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește mai mult
18 Mai 2018

(Video) Studenții ieșeni la „Marșul Absolvenților” 2018

Vineri, 18 mai, a avut loc la Iași „Marșul Absolvenților”, eveniment la care au participat studenții absolvenți de anul acesta, de la instituțiile de invățământ superior din Iași.

Citește mai mult
18 Mai 2018

IPS Mitropolit Teofan prezent la Marșul Absolvenților 2018: „Dumnezeu vrea să fiți mulțumiți de tot ceea ce ați învățat”

Mii de studenți ai anilor terminali din cadrul facultăților ieșene au participat vineri, 18 mai 2018,  la tradiționalul eveniment dedicat studenților numit „Marșul Absolvenților”, aceștia purtând steagurile facultăților reprezentante și însemnele universităților absolvite. Promoția 2018 a mărșăluit de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” până la Piața Palatului Culturii, absolvenții fiind întâmpinați de rectorii și reprezentanții universităților, cadre didactice și autorități locale. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, adresându-le studenților un cuvânt de binecuvântare.

Citește mai mult
18 Mai 2018

„Pensonul fermecat” – Proiect educațional între Seminarul Teologic Mănăstirea Neamț și CSEI Târgu-Neamț

În luna aprilie 2018, la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț a avut loc proiectul educațional „Pensonul fermecat”, activitate ce se desfășoară în parteneriat cu Centrul pentru Educație Inclusivă (CSEI) din Târgu-Neamț.

Citește mai mult
18 Mai 2018

ASCOR Iași pe tărâmul Basarbiei la 100 de ani de la Marea Unire

Membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) filiala Iași au desfășurat în perioada 12-13 mai 2018 un pelerinaj la mănăstirile și obiectivele religioase din Republica Moldova.          

Citește mai mult
17 Mai 2018

(Video) Mii de credincioși la hramul mănăstirii Neamț

 Mii de credincioși la hramul mănăstirii Neamț

Citește mai mult
17 Mai 2018

„Cutia cu papucei” participă la Crosul pentru școli 2018

Proiectul „Cutia cu papucei” va participa pentru a treia oară la competiția „Crosul pentru şcoli”, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 19 mai 2018, și se va desfășura la Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copoul Iașului.

Citește mai mult
17 Mai 2018

Mii de credincioși la hramul Mănăstirii Neamț – IPS Teofan: „Aceasta este credința pe care o mărturisim, acesta este adevărul pe care îl proclamăm”

Sărbătoarea Înălțării Domnului Iisus Hristos a adunat cu prilejul hramului istoric mii de credincioși din întreaga țară, Mănăstirea Neamț, cea mai veche așezare monahală din Moldova, «Ierusalimul ortodoxiei române», a primit în casa sa pelerini veniți din țară dar și din străinătate. Slujbele rânduite cu ocazia praznicului împărătesc au început de miercuri seara, 16 mai 2018, unde a fost oficiată Slujba Privegherii, iar astăzi, 17 mai 2018, s-a săvârșit Sfânta Liturghie sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Citește mai mult

Pagini