stiri

1 Februarie 2020

(Foto) Icoana Maicii Domnului din Catedrala Mitropolitană – de peste 125 de ani protectoare a credincioșilor

Icoana Maicii Domnului din Catedrala Mitropolitană - de peste 125 de ani protectoare a credincioșilor

Citește mai mult
20 Ianuarie 2020

„Bădia Mihai” - Mihai Eminescu, neuitat şi cinstit de studenţii teologi ieşeni

Ziua de 15 ianuarie a fiecărui an ne aminteşte de venirea în lumea cu dor a celui ce avea „... un singur dor[...]: Si nime-n urma mea/ Nu-mi plângă la creştet,/ Doar toamna glas să dea/ Frunzişului veşted” - Mihai Eminescu.

Citește mai mult
20 Ianuarie 2020

Activități filantropice la parohiile Chișcăreni și Sat Nou: cadouri, alimente, lemne, rechizite și multă dragoste

În atmosfera binecuvântată a sărbătorilor de iarnă, la inițiativa preotului paroh Vasile Viorel Florea, în parohiile „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Chișcăreni și „Sfântul Apostol Andrei” - Sat Nou din județul Botoșani s-au derulat în lunile decembrie și ianuarie mai multe acțiuni cu caracter misionar-filantropic, menite să aducă bucurie și lumină în casele credincioșilor.

Citește mai mult
18 Ianuarie 2020

„Creștinii sunt chemați să vadă faptele cele bune ale sfinților lui Dumnezeu”

Obștea Mănăstirii Copou și-a cinstit astăzi, 18 ianuarie 2020, unul dintre hramurile sale. De sărbătoarea Sfinților Ierarhi Atanasie și Chiril, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Citește mai mult
17 Ianuarie 2020

Un nou proiect „Cutia cu papucei” pentru copiii din Bicaz

Campania „Cutia cu papucei pentru Ei”, implementată de Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași, a început în acest an la Școala „Regina Maria” din orașul Bicaz, județul Neamț. Peste 50 de elevi au primit din partea voluntarilor încălțăminte de iarnă și dulciuri.

Citește mai mult
16 Ianuarie 2020

Slujiri arhierești în județele Iași și Botoșani

În acest sfârșit de săptămână, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va sluji la Mănăstirea Copou din municipiul Iași și la Parohia Curtești din județul Botoșani.

Citește mai mult
12 Ianuarie 2020

Părintele Mihai-Marius Cozma a fost invitat la cina lui Dumnezeu!

Suntem prezenţi astăzi în parohia frăţiilor voastre pentru a însoţi cu merinda rugăciunilor noastre pe Părintele Mihai-Marius Cozma care joi, 9 ianuarie, în ziua pomenirii Sfântului Mucenic Polieuct şi a Sf. Ierarh Petru al Sevastiei (fratele Sf. Vasile cel Mare), după multă suferinţă purtată în tăcere, şi-a început călătoria sa către veşnicie la numai 49 ani; păstrând proporţiile, este vârsta la care şi-a încheiat socotelile cu viaţa aici pe pământ şi Sfântul Vasile cel Mare.

Citește mai mult
12 Ianuarie 2020

Părintele Mitropolit Teofan a slujit la Mănăstirea Războieni – Neamț

Obștea monahală de la Războieni s-a rugat în această duminică, 12 ianuarie 2020, dimpreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Alături de ierarh au mai participat clerici și credincioși din zona Neamțului. Sfintele slujbe au fost oficiate în locașul de cult ctitorit de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Citește mai mult
9 Ianuarie 2020

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” - Mărăței I din Piatra Neamț, în straie de sărbătoare

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul pietrean Mărăței și-a sărbătorit în această perioadă hramul. Sărbătoarea a început luni seara cu slujba Vecerniei unită cu Litia, eveniment la care au participat 35 de preoți și foarte mulți credincioși din zona Neamțului.

Citește mai mult
6 Ianuarie 2020

(Video) Botezul Domnului la Catedrala Mitropolitană din Iași

După ce duminică, în ajun, credincioşii ortodocşi s-au pregătit prin postire şi rugăciune pentru luminatul praznic al Botezului Domnului, astăzi, în ziua marii sărbători, au participat la Sfânta Liturghie, precum şi la slujba Sfinţirii celei mari a apei. La Iaşi, de la primele ore ale dimineții, credincioşi din mai multe cartiere şi-au îndreptat paşii spre Catedrala mitropolitană pentru a participa la slujba de Bobotează oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Înaltul ierarh, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit mai întâi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia a avut loc și o hirotonie întru preot.
 

 

Citește mai mult

Pagini