Duminică, 15 Noiembrie 2020

Cu nespusă durere am primit vestea că incendiul din seara zilei de 14 noiembrie 2020 de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a curmat viaţa pământeană a zece persoane și a rănit grav alte șapte persoane.

Cu nespusă durere am primit vestea că incendiul din seara zilei de 14 noiembrie 2020 de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a curmat viaţa pământeană a zece persoane și a rănit grav alte șapte persoane. În aceste clipe de mare încercare suntem, cu toată ființa noastră, alături de cei ce au suferit sau încă suferă.
Imediat după aflarea cutremurătoarei știri, am transmis către toți preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Iașilor îndemnul de a se ruga pentru odihna sufletelor celor ce au trecut la cele veșnice și pentru vindecarea celor ce încă sunt în viață după acest tragic eveniment. De asemenea, ne rugăm și pentru ca Dumnezeu să mângâie și să întărească pe toți cei din familiile acestora, binecuvântând pe toți medicii și pe tot personalul medical care se luptă pentru vindecarea celor atinși de incendiu și care sunt în viață.

În astfel de momente grele este nevoie de solidaritate și de întrajutorare.

Dumnezeu să aibă în pază pe toți și să ne dăruiască gândul cel bun și inima cea milostivă!    

† Teofan
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei