IPS Teofan

15 Noiembrie 2020

Mesaj de condoleanțe și de compasiune față de victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Cu nespusă durere am primit vestea că incendiul din seara zilei de 14 noiembrie 2020 de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a curmat viaţa pământeană a zece persoane și a rănit grav alte șapte persoane.

Citește mai mult
15 Iulie 2017

Mitropolitul Teofan nu a afirmat faptul că acuzațiile aduse episcopului Corneliu sunt false și fără suport real - precizare privitoare la o știre eronată AGERPRES

Referitor la conținutul știrii AGERPRES privind poziția membrilor Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB) în cazul Episcopului Corneliu al Hușilor, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor face următoarele precizări:

Citește mai mult
19 Ianuarie 2017

Înaltpreasfinţitul Teofan Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei

IPS Părinte Teofan a absolvit în 1984 Institutul Teologic de Grad Universitar din Bucureşti, iar în 1990 Institutul Teologic „Saint Serge” din Paris, obţinând titlul de doctor în Teologie. În iulie 1985 a fost tuns în monahism la Schitul Crasna, Mănăstirea Sinaia, din jud. Prahova. Pe 22 octombrie 2000 a fost întronizat ca Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei; iar din iunie 2008 este Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Citește mai mult