Marţi, 31 Octombrie 2017

Credincioşii din Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din oraşul Vicovu de Sus au sărbătorit  duminică, 29 noiembrie, și împlinirea a 50 de ani de căsătorie a familiei George şi Maria Bujdei. Cei doi soți au ales să încununeze aceşti frumoşi ani de împreună vieţuire prin rugăciune, la biserică.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia au fost pomeniţi,  părintele Mircia Irina a rostit o rugăciune de binecuvântare şi de mulţumire pentru cei doi soţi, care, sub oblăduirea Maicii Domnului, se bucură acum de 7 copii, 16 nepoţi şi 3 strănepoţi. Printre cei prezenţi s-au numărat şi patru dintre fetele familiei, îmbrăcate în straie populare deosebite, dar şi patru nepoţi. Credincioşii prezenţi la biserică au cântat la final tradiţionalul „La mulţi ani”, în semn de preţuire şi de respect faţă de realizările frumoase ale acestei familii.

„Această minunată familie este una model pentru comunitatea noastră şi nu numai. Cei 50 de ani sărbătoriţi astăzi au dovedit că nici o piedică nu poate sta în calea dragostei dintre un soţ şi o soţie care au ales să împărtăşească cu Dumnezeu atât bucuriile, cât şi tristeţile petrecute în sânul familiei. Aniversările de genul acesta întăresc nu doar conştiinţa creştină, ci mai cu seamă sunt un argument în plus în ceea ce priveşte firescul promovat de societate. Familia Bujdei este un model de urmat pentru societatea noastră; oameni simpli, care, prin simplitatea lor, au oferit celor 7 copii o educaţie deosebită. Tatăl, George, unul din cei mai buni sobari ai Vicovului, i-a învăţat pe băieţi meserie şi cum să înfrunte situaţiile speciale ale vieţii, iar mama, Maria, a crescut în jurul ei fetele şi le-a învăţat cum să dobândească cele mai frumoase calităţi pentru a deveni familiste desăvârşite. Toţi s-au dovedit a fi oameni de vază în parohia noastră, care, de fiecare dată când au avut ocazia, au trecut pragul bisericii şi I-au mulţumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile. Păşesc cu bucurie de fiecare dată în casa acestei familii, iar emoţia mă copleşeşte când, de sărbători, îi văd pe toţi adunaţi în jurul părinţilor, mai ales că o parte dintre membrii familiei lucrează în străinătate şi vin mai rar acasă. Este un tablou cu totul special vederea acestei familii împreună şi Îl rog pe Bunul Dumnezeu să reverse în continuare din binecuvântarea Sa asupra acestei ei, să le dăruiască celor doi soți spre mântuire ani mulţi pe pământ şi să sporească în continuare numărul nepoţilor şi al strănepoţilor”, a subliniat părintele paroh Mircia Irina.