Marţi, 11 Decembrie 2018
Flavius Popa

Credincioșii și iubitorii de colinde sunt așteptați în seara zilei de joi, 13 decembrie 2018, începând cu ora 18.00, la Concertul de Colinde al Asociației Studenților Francofoni Iași – ASFI, desfășurat la Catedrala Mitropolitană din Iași. Evenimentul face parte din proiectul social filantropic „Arată că-ți pasă - ACP”, activitate aflată la a XIII-a ediție. 

Mai multe detalii cu privire la evenimentele desfășurate de asociația studențească aflăm de la Roxana Mihaela Baciu, coordonatoarea proiectului ACP: „Asociația Studenților Francofoni din Iași, cea mai veche organizație cu profil francofon din țară, le propune în fiecare an studenților alternative noi de a-și petrece timpul liber, una din ele fiind și această activitate. Proiectul caritabil «Arată că-ți pasă!», ajuns la a XIII-a ediție, își dorește să ofere sprijin financiar persoanelor defavorizate. În ultimii ani am organizat acest eveniment pentru centre de plasament sau pentru familiile cu risc social din județul Iași, însă anul acesta am hotârât să strângem fonduri pentru copiii de la Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași. Totodată vom desfășura și o campanie de informare la Școala Profesională „Nicolae Bălăuță” din comuna Șcheia, dorind să le oferim sprijinul nostru celor cu nevoi. Până acum am avut o seară de film organizată în Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și o seară de poezii în Cafe Sage și urmează să mai avem două concerte de colinde: primul eveniment la Catedrala Mitropolitană din Iași, joi, 13 decembrie, de la ora 18.00, iar cel de-al doilea concert în avem marți, 18 decembrie a.c., începând cu ora 19.00, la Palatul Culturii. Avem coruri dragi nouă, care vin în fiecare an la ACP și ne sprijină, printre care enumerăm Corul Ihos, Ceata de mediciniști, Corul „Buna Vestire”, Corul „Sfântul Iosif Naniescu”, Corul ASCOR dar și Corul ASFI”.

Pentru mai multe detalii cu privire la evenimentele ASFI ce vor urma, puteți accesa pagina de Facebook Arată că-ți pasă! sau ACP – Concert caritabil de colinde.