Biserica Parohiei Pojorâta II din judeţul Suceava şi-a cinstit duminică ocrotitorul, pe Sfântul Proroc Ioan Botezătorul. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.
Biserica „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul” este al doilea locaş de închinare din Pojorâta. Tradiţia locului a stabilit ca întreaga obşte de gospodari a parohiei să-l aştepte an de an pe IPS Părinte Arhiepiscop Pimen ca să săvârşească Sfânta Liturghie arhierească cu ocazia hramului acestei biserici. Întâmpinat de un grup de copii îmbrăcaţi în costume naţionale, ierarhul a fost aşteptat cu pâine şi sare de către primarul localităţii, Ioan Bogdan Codreanu, şi de soborul de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohial.
În cuvântul de învăţătură, IPS Părinte Pimen a subliniat: „În viaţa noastră de toate zilele, trebuie să luăm aminte ca, atunci când avem o slujire de interes obştesc, într-un fel sau altul, în cele materiale sau în cele duhovniceşti, să ne purtăm slujirea noastră cu smerenie, cu înţelegere, cu dragoste, cu bunăvoinţă. Să luăm aminte că slujirea noastră, mai ales a slujitorilor sfintelor altare, este rânduită de Dumnezeu. Această conştiinţă trebuie să ne însoţească când ne pregătim sufleteşte, când vrem să ne pocăim, să ne întoarcem de la păcat la virtute, prin milostenie. Faptele de milostenie trebuie să însoţească permanent viaţa noastră”.
Biserica „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul” este a doua biserică ortodoxă din localitatea Pojorâta. Preotul paroh, iconom stavrofor Dumitru Beşliu, este fiu al satului şi slujeşte în localitatea natală din anul 1998. Situat chiar în inima satului, locaşul de cult a fost ridicat în anul 2001, numai din fondurile credincioşilor din Pojorâta. Sfinţirea a avut loc pe 7 ianuarie 2007. Biserica este o construcţie de zid, în stil moldovenesc, cu demisol. Lucrările de pictură interioară şi cele făcute la catapeteasmă se apropie de final. Concomitent cu lucrările de pictură, parohia a început ridicarea clopotniţei şi a unui centru social filantropic, cu spaţii bine delimitate ca utilizare şi dotare.