Marţi, 22 Decembrie 2020
Flavius Popa

Membrii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași, în colaborare cu prietenii și susținătorii comunității CSN, au pregătit daruri și pachete cu alimente pentru 20 de familii defavorizate din comuna Movileni, județul Iași. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și cu sprijinul Ocolului Silvic Neamț, voluntarii Colegiului au dăruit cu acest prilej și 20 de brazi, pentru ca cei fără posibilități să sărbătorească praznicul Nașterii Domnului așa cum se cuvine.

Până acum, peste 300 de copiii și tineri au primit din partea prietenilor Sfântului Nicolae daruri, tablete, ghetuțe, jocuri și dulciuri. Cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Teofan și sub deviza Crăciunul pentru toți, membrii Comisiei Proiecte de la Colegiu și-au propus ca fiecare familie greu încercată să aibă bucate pe masa de Crăciun și să se bucure de un brad împodobit. Cu sprijinul părintelui Constantin Șerban de la Parohia „Sfântul Pahomie de la Gledin” Madrid, studenții au pregătit peste 60 de pachete cu alimente de bază și dulciuri, o parte din ele fiind personalizate pentru 20 de familii defavorizate.

De asemenea, cu ajutorul celor de la Junior Chamber International Iași (JCI Iași), Colegiul „Sfântul Nicolae” a reușit să strângă în cadrul campaniei „O jucărie de Crăciun” peste 150 de cadouri personalizate pentru copii (jucării, dulciuri, board games, rechizite, ș.a.), iar o parte din daruri au fost deja oferite celor 20 de familii din satele Movileni, Potângeni, Iepureni și Larga-Jijia.

„Fiecare familie a primit un brad natural pentru Crăciun, oferit de Ocolul Silvic Neamț, fiecare având decorațiuni pentru a fi împodobit în Ajunul Crăciunului. Cu această ocazie vrem să transmitem mulțumirile noastre părintelui Constantin Șerban din Madrid,  Amaliei-Margareta Dămoc de la JCI Iași și celor de la Ocolul Silvic – Neamț. Un Crăciun cu bucurie!”, a afirmat Cristian Butnărașu, coordonatorul de voluntari de la Colegiul „Sfântul Nicolae”.

În continuare, membrii CSN vor vizita localitățile Ghergheleu, Rediu Galian și Pribești din județul Vaslui, unde vor oferi daruri pentru cei aflați în situații dificile.