Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017

Activitatea „Bun venit la șezătoare!” a încheiat Proiectul „Muguri de tradiții, 2017”, succedând activitatea de pictură a icoanelor pe pânză ce s-a desfășurat în data de 11 octombrie 2017.

Scopul Proiectului „Muguri de tradiții”, ediția 2017, a fost acela de promovare a tradițiilor, obiceiurilor și meșteșugurilor strămoșești, pentru a le insufla celor mici dragostea și respectul față de tot ce este autentic româneasc și să-i ajute să-și formeze identitatea națională. Proiectul aparține Fundației „Sfinților Martiri Brâncoveni” și este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava și al Consiliului Local Suceava, prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2017. Cu acest prilej mulțumim Primăriei Munincipiului Suceava și al Consiliului Local Suceava.

Grupa „Albinuțelor”, condusă de către doamnele educatoare Monica Curic și Albu Alina, ne-au invitat să luăm parte la un spectacol desăvârșit, menit să aducă frumusețea portului popular și al tradițiilor străbune pe scena suceveană. Au avut invitați din întreaga lume, reprezentați de copiii de la grupa „Iepurașilor”, îndrumați de educatoarea Ionela Mironescu, care au descoperit valorile, bucuriile și arta noastră populară manifestată prin dansuri, cântece și port. (Coordonator proiect - prof. înv. preșc. Maria Doncean)