Sâmbătă, 8 Iunie 2024

Capela Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași își va serba în curând ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Luca al Crimeei. Slujba Vecerniei Mari va avea loc luni, 10 iunie, de la ora 19.30 iar Sfânta Liturghie va fi oficiată marți, 11 iunie, începând cu ora 6.30. Această perioadă de înflorire a comunității va fi încununată de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care va oficia Sfânta Liturghie în data de 20 iunie, de la ora 6.30.

Capela UMF Iași a fost sfințită de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan la data de 15 februarie 2023 și i-a primit drept ocrotitori pe Sfântul Apostol și Evanghelist Luca și Sfântul Ierarh Luca al Crimeei.

În decursul ultimului an, comunitatea Capelei UMF Iași a cunoscut o dezvoltare impresionantă, înregistrând un număr de 150 de studenți mediciniști implicați în buna desfășurare a activităților. Programul de activități este special conceput să se încurajeze atât dezvoltarea spirituală a tinerilor, prin serile de rugăciune, Sfintele Liturghii de joi dimineață, Vecernia și Sfântul Maslu, săvârșite lunar, cât și interacțiunea și prietenia dintre studenții cu aceleași valori, prin intermediul serilor culturale și activităților în natură.

Această perioadă de înflorire a comunității va fi încununată de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care va oficia Sfânta Liturghie în data de 20 iunie, de la ora 6.30. La eveniment va fi prezent și prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, alături de membrii ai Senatului Universității.

Programul de activități al Capelei UMF Iași este ilustrat și pe pagina oficială de Facebook „Capela Sfântul Apostol și Evanghelist Luca UMF Iași”, cât și pe pagina de Instagram @capela_umf_iasi. (Maria Petrovici)