Luni, 19 Aprilie 2021

Pentru că ne aflăm în Postul Mare, perioadă în care ne pregătim pentru a întâmpina așa cum se cuvine Învierea Domnului, oamenii se străduiesc să-și îndeplinească datoria de creștini. Ei se apleacă mai mult asupra sufletului, își intensifică rugăciunea, postesc, se spovedesc, se împărtășesc și participă la sfintele slujbe.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Avrămeni doresc și ei să-și îndeplinească datoria de creștini. Aceștia s-au spovedit și s-au împărtășit pe parcursul postului, iar cei care nu au reușit până acum, cu siguranță o vor face în timpul care a mai rămas. Ei au participat la slujbele săvârșite la biserica parohială din localitate.

Colaborarea Bisericii cu Școala a dat naștere la o nouă activitate. Activitatea s-a desfășurat miercuri, 14 aprilie 2021, și a început cu participarea elevilor la Sfânta Liturghie a darurilor mai înainte sfințite. După Sfânta Liturghie, în Biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” a fost susținută o cateheză cu tema „Biserica-Lăcaș de închinare”. S-a dorit astfel ca elevii să înțeleagă mai bine care sunt elementele bisericii, cum este ea construită, ce obiecte găsim în ea, cum ne comportăm în biserică etc. Înțelese aceste lucruri, elevii au conștientizat importanța participării la sfintele slujbe.

Elevii au arătat interes față de subiectul propus, au adresat întrebări și au fost încântați de o astfel de activitate. Mai mult decât atât, aceștia și-au manifestat dorința de a mai participa și la alte cateheze, urmând ca temele acestora să fie stabilite împreună.

Aduc mulțumire Părintelui paroh Alin Ionuț Rățoi cu care am o colaborare foarte frumoasă și elevilor care au participat. Pe această cale lansez și o invitație pentru ceilalți ca să participe la următoarea cateheză.

Văzând că au răspuns afirmativ la chemarea noastră, au fost atenți și au receptat informațiile, și și-au manifestat dorința de a participa și la alte cateheze, pot spune precum un tropar de la slujba utreniei din această perioadă: „În Biserica slavei Tale stând, în cer a sta ni se pare; Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ești ușă cerească, deschide nouă ușa milei tale”. (Prof. Pușcașu Ionuț- Școala Gimnazială Nr. 1 Avrămeni, jud. Botoșani)