Joi, 30 Mai 2019
Flavius Popa

Duminica aceasta, 2 iunie 2019, începând cu ora 17.00, la Centrul Cultural din Săveni, județul Botoșani, va avea loc Concertul pascal Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, eveniment desfășurat de către Protopopiatul Săveni dimpreună cu autoritățile locale.

În cadrul concertului, derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și organizat de către Protoieria Săveni în parteneriat cu Primăria Săveni și Consiliul Local Săveni, vor cântă pe scenă corurile reunite „Amvonul” – al preoților și „Miriam” – al preoteselor, grup dirijat de părintele Teodor Zugravu. De asemenea, corurile filialelor ATOR (Asociația Tineretul Ortodox Român n.r.) din județul Botoșani și grupurile parohiale din protopopiat vor participa la concert. Invitatul special al spectacolului este Valentina Tipa Lulciuc, interpretă de muzică folclorică care va încânta auditorul piese din repertoriul popular și bisericesc.

În cadrul evenimentului se vor interpreta piese și pricesne pascale, melodii din repertoriul copilăriei dar și cântece patriotice. De asemenea, organizatorii pregătesc publicului prezent momente de teatru și poezie, dorindu-se astfel să se puncteze trei momente importante din viața bisericească și din societate: perioada pascală, Ziua internațională a Copilului (1 iunie) și Ziua Eroilor, cinstită cu prilejul praznicului Înălțării Domnului (6 iunie a.c.). Intrarea la concert este liberă.