Duminică, 10 decembrie, biserica mare a Mănăstirii Sângeap Basaraba a răsunat de colinde cu prilejul celei de-a doua ediții a concertului intitulat „Bun esti, Doamne, Bun!”.
Anul 2022 a reprezentat anul de debut al acestui proiect, iar anul 2023 l-a așezat sub egida continuității. Aflat în al doilea an de desfășurare, proiectul organizat la inițiativa masterandului Vasile Drăgușanu și cu susținerea Parohiei „Buna Vestire” din Bădeni în parteneriat cu mănăstirea gazda și binecuvântarea părintelui arhim. Gavriil Alexa, starețul Mănăstirii, cu implicarea Primăria comunei Scobinți, evenimentul s-a bucurat și de sprijinul organizatoric al Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Zlodica și
Parohia „Sfinții Ierarhi Mihail și Simeon” Lupăria.
La ceas de seară, ca o continuare a rugăciunii locului, iubitorii colindului lin și blând, invitați, oficialități locale, preoți din parohiile din împrejurimi și membrii obștii așezământului monahal s-au strâns pentru a audia, spre bucuria inimii și auzului, cântările vestitoare ale sosirii Pruncului Sfânt în lume.
Momentul a fost deschis de cuvântul părintelui protopop Victor Pîslariu, care a subliniat esența și importanța colindului în viața credincioșilor, în perioada premergătoare a Marelui Praznic al Nașterii Domnului.
Concertul a debutat cu interpretarea Corului „Potirul”, Corul preoților din Protopopiatul Hârlău, aflat sub dirijarea părintelui protopop Victor Pâslariu, fiind completat de un număr de patru colinde aduse spre audiție de prezbitera Alexandra Matache și Pr. Silviu Ștefan Matache - bariton și Cristian Hariga – bas.
Cu prilejul anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești în Patriarhia Română, subliniind rolul colindului în misiunea Bisericii, acela de păstrare, transmitere și apărare a învățăturii de credință, de vestire și preamărire a Nașterii Fiului lui Dumnezeu, concertul a fost încheiat prin prezența Grupului psaltic „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, condus de Matei – Teodor Doroșincă, coordonat de pr. lect. dr. Nastasă Gabriel.
La final, pe lângă mulțumirile și gânduirile de recunoștință aduse celor implicați în organizarea concertului de pr. Doru Cozma Mihai de la Parohia „Buna Vestire” Bădeni, cei care au colindat şi cei care au fost colindaţi, intrând împreună în aura tainică a sărbătoririi Naşterii lui Iisus Hristos, asemenea cetelor de îngeri în drumul spre Betleem, cu smerenie, cu bucurie și gând de mulțumire adus lui Dumnezeu, au cântat împreună colindul „O, ce veste minunată!”.