Marţi, 6 Aprilie 2021

Luni, 5 aprilie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, în colaborare cu protopopiatele eparhiei și cu Muzeul mitropolitan din Iași, a organizat cea de-a III-a ediție, la nivelul Arhiepiscopiei, a Concursului de cunoaștere a Noului Testament „Scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru oameni”.

Evenimentul, adresat tinerilor din Arhiepiscopia Iașilor, a început cu cinci ani în urmă. De-a lungul celor cinci ediții, peste 500 de tineri au avut posibilitatea să-și valorifice cunoștințele privind viața și lucrarea Mântuitorului. Fie că tema a gravitat în jurul minunilor Mântuitorului, ori a pildelor Sale, ori a Nașterii Domnului sau a Sfintelor Sale Pătimiri, participanții au manifestat un interes constant, dovedit și prin numărul mare de concurenți.

Anterior etapei eparhiale a celei de-a III-a ediții, cele 13 protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor au organizat etapa locală a concursului. 125 de tineri calificați în urma acestor etape și-au dat întâlnire în capitala Moldovei pentru etapele pe județ și cea finală. Concursul a constat în întrebări pe tema „Pătimirile și Învierea Domnului, așa cum a fost relatate în Sfintele Evanghelii”.

În urma etapelor de departajare, câștigătoare au fost desemnate: Faliboga Maria din Parohia  „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani (Premiul I - 500 lei), Stănică Ștefania Loredana din Parohia „Înălțarea Domnului” din Botoșani (Premiul II - 400 lei) și Pintilie Anastasia din Parohia Boboiești, Protopopiatul Târgu Neamț (Premiul III - 300 lei). Toți participanții au primit premii ce au constat în cărți din colecția „Cuvinte duhovnicești” a Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul și diplome.

Nădăjduim că și această ediție a Concursului eparhial de cunoaștere a Noului Testament a reușit să apropie Cuvântul lui Dumnezeu de inima tinerilor noștri. (Pr. Ioan Puiu, Coordonatorul Departamentului Misiune pentru Tineret)