Vineri, 20 Mai 2022
Flavius Popa

Marți, 17 mai 2022, la Parohia Izvoare a avut loc Conferința preoțească de primăvară din cadrul Protopopiatului Piatra Neamț. Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Dimpreună cu Părintele Mitropolit au mai slujit pr. Andrei Atudori, consilierul Sectorului Administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune al eparhiei, pr. protopop Valentin Tofan, pr. paroh Leonte Romeo, dar și clerici din protoieria nemțeană.

În continuare, în biserica parohiei s-a desfășurat Conferința preoțească, prezidată de IPS Teofan.

Tema întâlnirii din acest an a fost „Rugăciunea în viața preotului” și se încadreză în manifestările prilejuite de Anului omagial al rugăciunii în Patriarhia Română. Referatul conferinței a fost susținut de către pr. Cosmin Ioan Tănăselea de la Parohia Hârțești.

Conferințele preoțești din Arhiepiscopia Iașilor se vor derula în fiecare din cele treisprezece protoierii din eparhie și vor fi prezidate de către Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan sau de către delegatul chiriarhului. Un preot din fiecare protopopiat va prezenta un referat pe tema propusă, sesiunea va continua cu dezbateri pe subiectul prezentat, iar clericii vor dialoga cu ierarhul.