Luni, 4 Martie 2019

Cu binecuvântarea şi participarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, în data de 25 februarie 2019, la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iaşi a avut loc Consfătuirea lunară cu directorii de seminarii şi licee teologice din Arhiepiscopia Iaşilor, cărora li s-au adăugat profesorii responsabili de promovarea imaginii instituţiei.

Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie arhierească, oficiată la Catedrala „Sfântul Gheorghe” (vechea Catedrală Mitropolitană) de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, înconjurat de părintele arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilierul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor și de părinţii directori.

„În urma întâlnirilor avute cu părinţii directori ai seminariilor din Arhiepiscopia Iaşilor, am constatat că acţiunea de promovare a liceelor teologice este un pas important în a ne dezvolta ca instituţii. Această promovare are drept premisă valorificarea potenţialului material şi educaţional al şcolii şi crearea unei imagini instituţionale pozitive, în vederea atragerii viitorilor liceeni”, ne-a declarat Asofiei Maria Monica, directoarea Liceului Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva” de la Mănăstirea Agapia, judeţul Neamţ.

Părintele Mitropolit Teofan a subliniat faptul că promovarea imaginii şcolii teologice este o dimensiune necesară a mărturisirii lucrării lui Hristos în Biserică. De aceea, participanţii la întâlnire au fost încurajaţi să lucreze cu propriile instituţii, astfel încât prezentarea ofertei educaţionale să corespundă cu realitatea pe care o vor găsi în seminarii viitorii elevi.

Fiecare director şi-a prezentat strategia de promovare şi a primit recomandări şi sprijin din partea celorlalţi participanţi. În acest sens, Centrul de Formare Continuă al Arhiepiscopiei Iaşilor a oferit elevilor seminarişti care se vor implica în caravanele şcolii o experienţă de formare pe comunicare. Proiectul cel mai organizat şi mai creativ va fi premiat de Arhiepiscopia Iaşilor.

Următoarea întâlnire cu directorii de seminarii şi licee teologice din Arhiepiscopia Iaşilor va avea loc pe data de 22 aprilie 2019, la Mănăstirea Pângăraţi. (Gabriel Leonte, referent în cadrul Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor)