Luni, 6 Septembrie 2021
Pr. Constantin Marius Burghelea

Vineri, 3 septembrie cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, s-au desfășurat în cadrul „Taberelor din pridvorul satului” de la Parohia Galu, județul Neamț și Parohia Dealu Mare – Dorohoi, județul Botoșani, noi activități PSI-SU, ce au presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim ajutor, a modului de comportament ce trebuie adoptat în timpul unui producerii unui incendiu și a unui cutremur, precum și utilizarea unui extinctor.

Aceste activități sunt organizate în taberelor, având la bază Protocolul de colaborare și prevenire PSI-SU, încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratele pentru Situații de Urgență din Botoșani și Neamț.

Alături de copiii prezenți la aceste tabere, au participat la Parohia Dealu-Mare, reprezentanții ISU Botoșani, însoțiți de voluntarii Programului național „Salvator din pasiune”, pr. Marius Burghelea, directorul departamentului SSM/PSI-SU al Arhiepiscopiei Iașilor, împreună cu cei 4 părinți responsabili SSM/PSI-SU din protopopiatele județului Botoșani, alături de părintele paroh Ionuț Apetrei, precum și cei 120 copii și voluntari.

Totodată, la Parohia Galu, alături de reprezentanții ISU Neamț, au fost prezenți părintele Teodor Ghiba de la Parohia Galu, împreună cu părintele Fabian Andrei de la Parohia Poiana Teiului, însoțiți de părintele Constantin Apopei, responsabil SSM/PSI-SU al Protopopiatului Ceahlău și copiii participanți la „Tabăra din Pridvorul Satului”.