Miercuri, 16 Mai 2018

În data de 15 mai 2018 a avut loc finala competiției de fotbal, Cupa Primăverii, eveniment organizat de Protopopiatul Iași III și aflat la prima ediție. După etapele premergătoare ce s-au desfășurat în lunile martie și aprilie, marți a avut loc etapa finală a campionatului.

Echipele din localitățile Podu Iloaiei și Mogoșești au concurat pentru premiul I, laurii victoriei fiind primiți de către tinerii fotbaliști din Podu Iloaiei, care au câștigat meciul și Cupa cu scorul de 4-0. Felicităm pe toți participanții din cele opt echipe concurente, echipe care au pus mult suflet și au atins performanțe în această frumoasă luptă.

Echipele finaliste au primit cupe, diplome și premii constând în cărți și icoane din partea Protoieriei Iași III.

Scopul organizării unui astfel de eveniment a fost descoperirea unui talent sportiv în rândul copiilor din parohiile rurale. De asemenea, am reușit să punem în lumină importanța sportului în dobândirea și menținerea sănătății trupești și sufletești, după renumitul dicton latin „Mens sana in corpore sano” (Minte sănătoasă în corp sănătos).

Mulțumim, pe această cale părintelui protopop Mihail Roșu, cel care a avut inițiativa organizării competiției și care ne-a sprijinit până la final, de asemenea Primăriei Miroslava, care ne-a pus la dispoziție sala de sport a comunei, părintelui paroh din parohia Miroslava II, Adeodatus Ungureanu, care ne-a fost gazdă primitoare, tuturor profesorilor însoțitori, domnului arbitru, doamnei asistente medicale și preoților parohi coordonatori și nu în ultimul rând, copiilor. Menționăm că acțiunea noastră a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan căruia îi suntem recunoscători pentru încrederea acordată și pentru rugăciune. (pr. Bogdan Mihalachi)