Joi, 7 Iunie 2018

Joi, 31 mai a.c., a avut loc o nouă ediție a proiectului „Dăruiește un zâmbet”. În ajunul zilei internaționale a copilului, eroii măseluță au făcut cunoștință cu inocența, candoarea și curația sufletească. Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea, de a aprecia și iubi copii pentru a-i pregăti pentru un viitor sănătos și plin de zâmbete. 

Ca de fiecare dată, ospitalitatea călduroasă și primitoare a doamnei doctor Costea Andrada și a doamnei asistente Mihaela Fotea i-a cucerit pe micuți instant și s-au simțit ca și cum s-ar afla la un loc de joacă, nicidecum nu s-a simțit timorarea unei cabinet  stomatologic impunător și rigid.

„Zâmbetul este molipsitor și este o adevărată bucurie să vezi copii zâmbind, pentru că simt că sunt iubiți și apreciați pentru ceea ce sunt. Proiectul «Dăruiește un zâmbet» ne-a oferit ocazia de a ajuta, dar și de a ne reaminti că o încurajare venită la momentul potrivit, o ușă deschisă și o privire atentă la nevoile celorlalți ne pot face mai buni. M-am bucurat mult să văd copii fericiți după aceste întâlniri din cabinetul stomatologic. Sunt sigură că vor fi mult mai atenți cu aspectul zâmbetului lor și că vor fi un exemplu pentru cei din jur, atât în ceea ce privește sănătatea, cât și disponibilitatea de a ajuta persoane aflate în dificultate. Întregul proiect a fost o ocazie de a ne dărui, reciproc, zâmbete. Mulțumim micilor noștri pacienți pentru încredere, iar voluntarilor le dorim mult succes în demersul lor de a oferi și de a câștiga zâmbete!” ne-a declarat asist. Mihaela Fotea.

Proiectul „Dăruiește un zâmbet”, în parteneriat cu Colegiul „Sfântul Nicolae”, are drept scop o gândire stategică, o muncă în echipă, în strânsă colaborare cu familiile defavorizate din cadrul parohiilor de pe raza Protopopiatului I Iași. Scopul proiectului este acela de a oferi copiilor proveniți din familiile defavorizate din Arhiepiscopia Iașilor un control stomatologic gratuit la un cabinet de medicină dentară cu care colaborăm dar și un kit de îngrijire orală și personală la care se adaugă mult așteptatele dulciuri și fructe.

Domeniul de activitate al proiectului implică o misiune social – filantropică și medicală. Dorim să le oferim o educație pentru sănătatea dentară, importanța unui control stomatologic este de multe ori minimalizată de către membrii comunităților cu situații financiare precare. De aceea, prin controalele oferite dar și prin informațiile furnizate atât copiilor cât și familiilor din care provin, urmărim implementarea conștientizării unei dezvoltări armonioase în rândul copiilor cu privire la educația pentru igiena orală. Elementele componente ale acestui kit sunt donate de către oamenii care dau curs invitației noastre de a sprijini educația pentru sănătatea orală, fie sunt cumpărate de voluntarii proiectului din banii donați. Mai multe detalii despre cum puteți susține activitatea, puteți afla de pe pagina de Facebook a proiectului – Dăruiește un zâmbet, sau apelând numărul 0753.597.177 (Ionela Abunei, coordonator proiect)