Vineri, 20 Decembrie 2019

Postul Naşterii Domnului este timpul dăruirii noastre către neputincioşi şi bolnavi, al mângâierii celor suferinzi şi întristaţi. Rod al parteneriatului statornic dintre Biserică și Şcoală, proiectul educaţional „Dăruind vei dobândi”, organizat de Parohia „Sfinţii Voievozi” - Cozmești, Protopopiatul 2 Iași, avându-l paroh pe părintele George Cazacu, în colaborare cu cadrele didactice de la Şcoala Profesională Cozmești, s-a desfăşurat cu ocazia sărbătorilor de iarnă la Azilul de bătrâni din Răducăneni în data de 18 decembrie 2019.

Au răspuns cu dragostea lor sinceră elevii Şcolii Profesionale Cozmești, care s-au implicat cu multă dăruire prin susţinerea unui concert de colinde şi prin oferirea de daruri pentru cei bătrâni. Lacrimile de bucurie ale bătrânilor, amabilitatea personalului medical şi social, dar şi atmosfera sufletească emoţionantă, în care cunoaştem viaţa în latura ei jertfelnică, ne fac să revenim mereu cu drag.

S-a încercat sensibilizarea elevilor faţă de cei aflaţi în nevoi şi suferinţe, adeverindu-se cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, care spunea despre milostenie că „are aripi mari care taie aerul, depăşeşte luna, trece prin razele soarelui, se ridică până la culmea cerului, depăşeşte cerul şi nu se opreşte decât la tronul împărătesc al lui Dumnezeu”.

Postul Naşterii Domnului e timpul bucuriei, al dragostei smerite, pentru că fiecare primim şi dăruim. Acest mare praznic al venirii în lume a Mântuitorului Hristos reprezintă un moment de bucurie și de dăruire, unde nu trebuie să-i uităm mai ales pe semenii noştri aflaţi în suferinţă şi nevoi. (Pr. George Cazacu)