Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada Postului Crăciunului, ASCOR – Filiala Alba Iulia a desfășurat o serie de conferințe duhovnicești. Ultima întâlnire a fost organizată în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și a avut loc joi, 15 decembrie 2022, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.
Evenimentul i-a avut ca invitați speciali pe Diana și Sorin Gadola, din Cluj-Napoca, cei doi tineri susținând conferința intitulată „Postul și credința, căi spre cer”. Și la această întâlnire de suflet au luat parte numeroși clerici, credincioși, studenți teologi și tineri ai altor programe de licență și masterat din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
În prima parte a conferinței, părintele arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, moderatorul evenimentului, a realizat o scurtă prezentare a celor doi invitați speciali, mulțumindu-le în mod deosebit pentru prezența la Alba Iulia. Sorin Gadola (35 de ani), cunoscut până nu demult în calitate de co-fondator al Festivalului Untold de la Cluj-Napoca, a mărturisit celor prezenți modul în care s-a descoperit, cu adevărat, în Ortodoxie, după îndelungi căutări. Pe parcursul prelegerii, împreună cu soția sa, Diana, a oferit mărturie despre drumul plin de provocări pe care l-a constituit redescoperirea lui Hristos. Făcând referire la tema conferinței, Diana și Sorin au subliniat multiplele beneficii ale postului atât din punct de vedere spiritual, cât și trupesc.
În a doua a parte întâlnirii a avut loc o sesiune de întrebări, moderată de către președintele ASCOR Alba Iulia, Petru Mircea. Pe această cale, tinerii Diana și Sorin Gadola au răspuns tuturor întrebărilor primite din partea celor prezenți, oferind exemple concrete din viața de zi cu zi. Apoi, părintele arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, moderatorul evenimentului, a adresat mulțumiri celor doi invitați pentru sfaturile prețioase împărtășite celor prezenți din experiențele personale. La final, elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, coordonați de pr. prof. Păunel Juchi, au interpretat două colinde tradiționale. Apoi, în momentul obișnuit al rostirii rugăciunii de la final, toți cei prezenți au cântat împreună colindul „O, ce veste minunată”.