Joi, 6 Septembrie 2018

Astăzi, 6 septembrie 2018, la Biserica „Sfântul Sava” din Iași, 120 de tineri din Arhiepiscopia Iașilor - din cele 27 de filiale ATOR, din grupuri parohiale și din ASCOR filiala Iași - însoțiți de membrii Departamentului Misiune pentru Tineret, au participat la Sfânta Liturghie.

Așa după cum obișnuim la fiecare început de activitate, așa am început și călătoria noastră de la Iași spre Sibiu, acolo unde se află prietenii noștri cărora le-am oferit „ștafeta” anul trecut, la Iași, pentru organizarea Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși. Și noi, la rândul nostru, am primit-o de la prietenii din București, iar ei, de la Cluj și Baia-Mare.

Fiind implicați în numeroase evenimente și activități de voluntariat, ne-a fost dor de statutul de participant la un astfel de eveniment, alături de alte câteva mii de tineri ortodocși din țară și întreaga lume. De aceea, bucuria, entuziasmul și nerăbdarea noastră sunt foarte mari.

Ne sunt cunoscute ospitalitatea și infrastructura puternică a orașului Sibiu care, pentru prima dată în România, a obținut titlul de „Capitala Culturală Europeană”, în anul 2007. Pentru unii dintre noi, fiind pentru prima dată când călcăm pragul acestui frumos oraș, cu siguranță vom rămâne cu o impresie deosebită pentru că nu vom fi doar simpli trecători prin oraș, ci vom fi participanți la un program complex, cu invitați de seamă și cu tineri din întreaga lume. Într-un cuvânt, pentru 4 zile, vom fi participanți la #ITO Sibiu 2018! (Emanuel Buta, Președinte ASCOR Iași)