Duminică, 30 Iunie 2024
Flavius Popa

În Duminica întâi după Rusalii, 30 iunie, închinată tuturor sfinților, obștea de maici a Mănăstirii „Sfinții Atanasie și Chiril” din Copou a primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie și a felicitat-o pe stareța Maria-Magdalena Vrânceanu, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani.

Sfârșitul lunii iunie a adunat la biserica așezământului monahal din Copou numeroși ieșeni care, împreună cu PS Nichifor Botoșăneanul și cu obștea mănăstirii, au luat parte la Sfânta Liturghie.

În cuvântul său, Părintele Episcop-vicar îi încurajează pe credincioși să se alăture sfinților și să dobândească virtuțile lor:

Cei ce caută înnoirea lăuntrică și trăirea vieții fără de păcat în Biserica lui Hristos, primesc putere și har de la Dumnezeu. Toți sfinții pomeniți astăzi ne sunt înainte puși ca mărturie și ca semn al prezenței lucrătoare a Sfântului Duh în lume, în viața noastră. Și Duhul Sfânt, vădit în prăznuirea sfinților, este cel care ne cheamă și pe noi, nu doar în această duminică, ci în fiecare clipă a vieții noastre, să îndrăznim a nu ne teme în această lume, cu atât amestec al minciunii și al trufiei, să nu ne temem a urma calea adevărului și a iubirii, să nu ne temem a urma Cuvântul lui Dumnezeu și a-l mărturisi, să nu ne temem să fim diferiți chiar și atunci când suntem disprețuiți, chiar și atunci când părem neadaptați la această lume care se înstrăinează de Dumnezeu. În această lume Dumnezeu are mulți mărturisitori și mulți oameni care îl slujesc pe El și care poartă mărturia credinței cu nevoință, cu dragoste și cu nădejde. Astăzi suntem chemați și noi să ne alăturăm tuturor sfinților, să-i cinstim, să le cerem rugăciunea, dar mai ales să ieșim din biserică hotărâți să-i urmăm.

La finalul slujbei, clericii și credincioșii au adresat mesaje de felicitare stavroforei Maria-Magdalena Vrânceanu, stareța Mănăstirii Copou, cu prilejul zilei sale de naștere.