Joi, 10 Ianuarie 2019

În perioada 9-11 ianuarie 2019, Departamenul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară trei seminarii de formare în Iași (9 ianuarie), Botoșani (10 ianuarie) și Neamț (11 ianuarie), dedicate organizatorilor regionali ai Campaniei Luna pentru Viață 2019, ce va avea ca punct culminant, ca în fiecare an, Marșul pentru Viață 2019 „Unic din prima secundă”, din 23 martie.

Seminariile de formare se intitulează „Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață!” și sunt susținute de către Sorina Hîngănescu, referent în cadrul Departamentului Pro Vita și Coordonator al Lunii pentru Viață de la Iași, și Alexandra Nadane, Președinte al Asociației România pentru Viață de la  București. Printre participanți se numără preoți, tineri, reprezentanți ai societății civile, cadre didactice, lucrători sociali și personal medical. „Scopul întâlnirilor este dezvoltarea culturii pentru viață în zona Moldovei, prin creșterea nivelului de informare în societate în ceea ce privește problematica pentru viață și prin dezvoltarea mișcării pro-viață în comunitățile locale. Obiectivele concrete sunt, pe de o partea, creșterea gradului de informare pe temele: criza de sarcină; alternative la avort; sindromul post-avort; sprijinirea femeilor care au trecut prin criza de sarcină, indiferent dacă au păstrat copilul sau au făcut avort; istoria avortului în lume și în România; istoria mișcării pentru viață din lume și din România; iar, pe de altă parte,  stimularea activităților pro-viață în comunitatea locală”, a declarat Sorina Hîngănescu.

Luna pentru Viață 2019 se va desfășura în perioada 1-31 martie 2019, iar tema „Unic din prima secundă” este o referință la unicitatea fiecărei persoane umane, din momentul creării ei de către Dumnezeu. În această perioadă se vor organiza numeroase evenimente dedicate recunoașterii, prețuirii și protejării vieții ca dar al lui Dumnezeu.

Mai multe detalii despre Luna pentru Viață și Marșul pentru viață puteți găsi pe paginile de facebook: Pro Vita Iasi și Marsul pentru Viata Iasi.