Sâmbătă, 21 Decembrie 2019

Marți, 17 decembrie 2019, începând cu ora 11.30, Societatea Studenților Teologi din Iași (SSTI) a deschis expoziția „Căderea Cortinei de Fier: Credință, Libertate, Rezistență”, în Sala Sinaxar a Muzeului Mitropolitan.

Expoziția cuprinde o serie de lucrări realizate de studenții și masteranzii Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, secția Artă Sacră. Autorii operelor grafice sau în culoare și-au dorit să reprezinte prin talentul lor credința și rezistența anticomunistă a celor întemnițați pentru apărarea Bisericii și a Neamului, dar și aspecte în care este surprins țăranul român în manifestarea libertății.

La acest vernisaj au fost invitați și pr. prof. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, și asist. univ. Bogdan Cojocea de la Secția Artă Sacră, care au vorbit publicului despre tehnicile folosite în realizarea tablourilor expuse și despre contextul și formele de manifestare ale rezistenței anticomuniste, despre modelele pe care martirii din temnițele comuniste le reprezintă pentru noi astăzi.

Cei prezenți au primit astfel îndemnul de a trăi adevărata libertate pe care o oferă doar trăirea și mărturisirea credinței. La finalul evenimentului, studenții de la secția Artă Sacră au interpretat câteva colinde. SSTI vă invită să vizionați expoziția până pe data de 17 ianuarie 2020, în Sala Sinaxar a Muzeului Mitropolitan din Iași.