Duminică, 12 Mai 2024
Flavius Popa

În această după-amiază, 12 mai, în Parcul Expoziției din municipiul Iași, a avut loc cea de-a XX-a ediţie a sărbătorii „Ziua Familiei”. La acest moment festiv a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, care a adresat un cuvânt de binecuvântare familiilor prezente la eveniment.

Potrivit municipalității, la eveniment au fost așteptate peste 650 de familii care au aniversat 50 de ani de căsătorie în perioada 10 mai 2023 - 7 mai 2024. Acesta este cel mai mare număr de cupluri premiate din istoria de două decenii a Zilei Familiei.

Dintre acestea, peste 70 de familii care au depus cererea în perioada martie – aprilie 2024, vor fi premiate în cadrul festivității de către autorități.

Îl rog pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască statornicie cât va binevoi Domnul să ne țină pe acest pământ. Să vă bucurați de sănătate, că de la o anumită vârstă, este un dar foarte prețios. Să vă îngrijiți de sănătate, iar dacă există posibilitatea, să mergeți la Sfânta Cuvioasă Parascheva, la Sfânta noastră. Să vă bucurați de copii, de nepoți și de strănepoți, chiar dacă probabil sunt plecați mulți dintre ei, să-i purtați în rugăciunile dumneavoastră, pentru că ei, acolo departe unde sunt, au mare nevoie. Vă doresc tot ajutorul de la Dumnezeu!, a afirmat IPS Teofan.

La finalul evenimentului, cei prezenți s-au bucurat de un moment artistic susținut de Fuego - Paul Surugiu.

Pe 23 septembrie 1993 Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia nr. 47 / 237 prin care ziua de 15 mai a fost declarată Ziua Internaţională a Familiei. În anul 1994 Guvernul României a decis marcarea acestui eveniment internaţional prin sărbătorirea la 15 mai a Zilei Familiei Române.