Sâmbătă, 17 Iunie 2017

Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Iaşilor a organizat miercuri, 14 iunie, la sediul Protopopiatului Paşcani, un training catehetic pentru preoţi. Activitatea a întrunit un număr de 17 preoţi, printre aceştia numărându-se şi cei care vor susţine în acest an cateheze demonstrative în cercurile pastorale.

Întâlnirea a fost moderată de pr. dr. Bogdan Racu, inspector eparhial pentru învăţământ şi cateheză, şi de pr. Marius Ionuţ Tabarcea, responsabil cu cateheza în cadrul protopopiatului.

Adresat în general tuturor preoţilor interesaţi de îmbunătăţirea propriei activităţi catehetice, trainingul a urmărit:

- Formarea deprinderilor şi a conştiinţei lucrului în echipă în planificarea, realizarea şi evaluarea activităţii catehetice la nivelul parohiei;

- Prezentarea materialelor Biroului de cateheză al Arhiepiscopiei Iaşilor (programa catehetică, Info catehetic şi afişul „Cuvânt catehetic”);

- Sfaturi şi recomandări pentru susţinerea reuşită a unei cateheze.

Organizat pentru al patrulea an consecutiv, trainingul catehetic face parte din activităţile formative pe care Arhiepiscopia Iaşilor, prin Biroul de catehizare, le desfăşoară în mod constant în toate cele 13 protopopiate, oferind astfel suport informativ şi material preoţilor participanţi. (Pr. Marius Ionuț Tabarcea)