Sâmbătă, 21 Decembrie 2019

Nimic nu poate fi mai înălțător, pur și frumos, în această perioadă sfântă, ca un Glas de colind. Este bucuria fiecărui copil, este bucuria și mângâierea fiecărui adult, trăitor în Hristos. Este zâmbet, speranță și glas de înger.

Pe acest fundal de suflet, colindători, organizați în grupuri de copii și gospodari, vestesc Nașterea Domnului Hristos, cel mai prețios dar trimis omenirii.

În ziua de 15 decembrie 2019, după Sfânta Liturghie, Parohia Cozmești din Protopopiatul 2 Iași, a organizat la căminul cultural din localitate, cea de-a treia ediție a concertului de colinde „O, ce veste minunată!”.

Evenimentul a fost complex, având un specific aparte și s-a adresat tuturor celor prezenți. Pe lângă colindele copiilor de la grădiniță, ciclul primar și gimnazial, i-am avut soliști pe Iordan Gabriela, Denisa Trofin, Denisa Baltag și Corina Chiriac - Moldovan,  ne-a vizitat un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, precum și corul copiilor din comuna Moșna – „Glasul bucuriei”, aflați sub îndrumarea părintelui Cristian Irimia.

Totodată, gospodarii satului au susținut un frumos și impresionant concert de colinde clasice, dar și câteva instrumentale, având în vedere tradiția locală a „Fanfarei de la Cozmești”.

Colindătorii au primit daruri prin grija Parohiei Cozmești. De asemenea, la cadourile colindătorilor au contribuit și familia Ștefan Holicov, brutăria Panifcom Iași, Primăria și Consiliul Local Cozmești. La final, toți cei prezenți au fost serviți cu sărmăluțe, colăcei, plăcintă, cozonac, vin fiert și prăjituri de casă, prin osteneala unor gospodine din parohie. (Pr. George Cazacu, Mihai Habet)