Marţi, 12 Octombrie 2021
Cătălin Acasandrei

Urmând tradiția ultimilor ani, Mitropolia Moldovei și Bucovinei oferă tuturor închinătorilor Sfintei Cuvioase Parascheva publicația „Ghidul pentru pelerini”. Toți cei care vor veni la baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane, vor primi gratuit, prin intermediul voluntarilor, un ghid practic ce cuprinde viața și acatistul celor doi sfinți, precum și recomandări privind conduita sanitară și socială.

Atentă la organizarea în bune condiții a pelerinajului, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a oferit și în acest an credincioșilor, prin intermediul tinerilor voluntari, publicația cu titlu gratuit „Ghidul pentru pelerini”, realizată în colaborare cu Primăria Municipiului Iași.

Publicația are 4 pagini, 2 color și 2 alb-negru și a fost tipărită în 100.000 de exemplare.

În paginile ghidului, pelerinii vor putea descoperi atât viața și acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Gheorghe Pelerinul, cuvântul către pelerini al IPS Părinte Mitropolit Teofan, mesajul Primarului Municipiului Iași, cât și multe alte informații și recomandări privind conduita sanitară și socială de care trebuie să dăm dovadă cu toții în aceste zile.

Au fost întocmite liste și grafice orare cu responsabili, astfel încât să existe o fluiditate a numărului de pelerini care primesc publicația fără a se crea aglomerări de persoane.