Joi, 19 August 2021
Pr. Ştefan Zaharia

Miercuri, 18 august 2021, în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” de la Parohia Gara-Veche, a fost organizată ședința administrativă cu preoții din Protopopiatul Piatra-Neamț.

Părintele Cristian Tablan, de la Parohia Cârligi, a prezentat tema propusă pentru această întâlnire, „Grija pentru cei adormiți, liturghie după liturghie”.

A fost prezentată și o nouă apariţie editorială de interes în activitatea pastorală a oricărui preot, volumul „Împlinirea omului în viața de familie” a părintelui Patriciu Vlaicu, paroh al comunității „Sfântul Nicolae” din Bruxelles și profesor de Drept Canonic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca.

Părintele protopop Valentin Tofan a trecut în revistă taberele și activităţile cu tinerii desfăşurate în ultima perioadă în parohiile din protopopiat: Izvorul Muntelui, Unghi, Cut I, „Sfântul Nicolae” Piatra-Neamţ, Dârloaia, Mărăţei III, Bodeşti şi Speranţa.

Au fost prezentaţi preoţii nou numiţi în protopopiat: Pr. Sorin Amariei-Cosma la Parohia „Sfântul Dimitrie Basarabov” Piatra-Neamț, Pr. Ionuț Alungulesei la Parohia „Sfântul Gheorghe Pelerinul” Piatra-Neamț, Pr. Valentin Macovei la Parohia Talpa şi Pr. George Ionescu la Parohia Crivaia.

La întâlnire au mai fost invitaţi şi opt clerici din Protopopiatul Cahul, din Episcopia Basarabiei de Sud, coordonaţi de părintele protopop Grigore Marin. Au fost prezentate, pe rând, cele două protopopiate şi activitatea preoţilor din Cahul, iar la final, cele opt parohii moldoveneşti s-au înfrăţit cu mai multe parohii din Piatra-Neamţ. În continuare, după şedinţa administrativă au avut loc un tur de prezentare a sediului Protopopiatului Piatra-Neamţ, a spațiului creativ și de învățare – ROD şi s-au realizat întâlniri între preoţii parohiilor înfrăţite.