Miercuri, 6 Martie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, luni, 25 februarie, a avut loc, la sediul Protopopiatului Paşcani, întâlnirea semestrială a membrilor Comisiei misionare.

Şedinţa s-a desfăşurat sub preşedinţia părintelui protoiereu Pavel Postolachi, secondat de misionarul protopopiatului, în prezenţa responsabilului Departamentului minorităţi al Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, a preşedinţilor cercurilor pastorale ale protopopiatului, a responsabililor cu cateheza, Pro Vita şi asociaţiile de tineret.

Conform ordinei de zi propuse, preşedinţii cercurilor pastorale au făcut o analiză atentă a activităţilor pastoral-liturgice şi cultural-misionare în care am fost implicaţi cu toţii în anul 2018. Fiecare dintre participanţi a prezentat, în plenul şedinţei, o scurtă dare de seamă, oferind informaţii despre activităţile desfăşurate şi greutăţile întâmpinate. Din cele prezentate s-a observat că, deşi au fost desfăşurate mai multe activităţi pastorale, culturale şi misionare, totuşi se constată nevoia ca fiecare preot să intensifice activităţile din parohia sa. Pentru îmbunătăţirea situaţiei s-au făcut mai multe propuneri, între care mărirea echipei misionare cu preoţi tineri, activi şi implicaţi.

În continuare, s-au purtat discuţii privind întocmirea calendarului de activităţi pe anul 2019, propunându-se ca pe viitor să se acorde o atenţie mai mare evenimentelor ce vor fi desfăşurate în cele două oraşe: Paşcani şi Târgu Frumos, dar şi în centrele de comună. Avându-se în vedere complexitatea lucrării misionare din protopopiat, s-a propus ca să nu mai fie doar două întâlniri ale comisiei misionare pe an, ci câte una pe trimestru. Lucrarea aceasta în care suntem implicaţi o facem având conştiinţa că în mijlocul nostru lucrează Dumnezeu, Cel care ne uneşte şi care ne dă putere şi nădejde că orice săvârşim în numele Său şi potrivit voii Sale va fi de folos Bisericii şi mântuirii celor pentru care suntem responsabili aici, pe pământ, dar şi în faţa scaunului Dreptului Judecător. (Pr. Dan Turcu - misionar protopopesc)