Marţi, 10 Septembrie 2019

În data de 9 septembrie 2019, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, a organizat la Mănăstirea Miclăușeni din județul Iași, o întâlnire de lucru privind educația sănătoasă a tinerilor.  

La această întâlnire au participat reprezentanți ai tuturor centrelor eparhiale din Mitropolia Moldovei și Bucovinei: Arhiepiscopia Iașilor, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Episcopia Hușilor, precum și reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare din județele Iași, Botoșani, Neamț, Bacău și Vaslui.

Principalul scop al întâlnirii a fost dezvoltarea colaborării dintre Mitropolia Moldovei și Bucovinei și inspectoratele școlare în ceea ce privește implementarea instrumentelor de informare pe care Departamentul Pro Vita le poate oferi, prin parteneriat, unităților de învățământ.

„O astfel de implicare este absolut necesară întrucât elevii sunt deseori confruntați cu subiecte pro vita: când și cum trebuie să înceapă viața sexuală, ce este iubirea, criza unei sarcini nedorite, adevărata față a avortului, etc. Acest tip de probleme cu care se confruntă tinerii crează deja multe discuții în societatea noastră despre necesitatea unei educații sexuale obligatorii în sistemul de învățământ. Departamentul Pro Vita, prin programele de informare desfășurate oferă tinerilor o vedere de ansamblu pe aceste subiecte, astfel încât aceștia să se dezvolte sănătos din punct de vedere fizic, emoțional, dar și duhovnicesc, și să fie cât mai feriți de anumite traume ce le pot marca întreaga dezvoltare personală” a declarat părintele Radu Brînză, coordonatorul Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Cel mai important rod al acestei întâlniri este alcătuirea unei echipe de lucru care va continua colaborarea dintre Școală și Biserică, cu scopul de a asigura dezvoltarea sănătoasă și echilibrată a tinerilor.