Miercuri, 30 Octombrie 2019

În ziua de 29 octombrie 2019, când se face pomenirea Sfintei Anastasia Romana, preoții Cercului pastoral nr. 1 din Protopopiatul Pașcani s-au întâlnit și au realizat o analiză pastorală privind activitatea preoților și problematica misionară a parohiilor componente. Gazda evenimentului a fost Parohia „Sfântul Mucenic Gheorghe” din localitatea Lunca.

Începând cu ora 8:00, preoții din municipiul Pașcani care alcătuiesc cercul pastoral au săvârșit Sfânta Liturghie dimpreună cu părintele protopop Pavel Postolachi, împărtășind astfel bucuria întâlnirii cu Hristos în comuniune. La finalul momentului liturgic, părintele protoiereu a ținut un cuvânt de învățătură credincioșilor din sfânta biserică, vorbind despre prezența preoților în această parohie, şi a prezentat activitatea generală a cercurilor pastorale din cadrul Protopopiatului Pașcani.

În cadrul cercurilor pastorale, momentul cel mai așteptat este susținerea tematicii, de această dată referatul fiind prezentat de părintele paroh Ioan Juncanariu, gazda evenimentului. Tema s-a intitulat „Preotul învățător, slujitor și sfințitor în comunitatea parohială și a avut în prim-plan preotul paroh și problematica pastorației în timpurile de astăzi. A fost o activitate bine organizată, cu discuții și păreri la problematica pastorală actuală.  

Amintim faptul că părintele Ioan Juncanariu este președintele Cercului pastoral nr. 1, membru în Adunarea Eparhială din partea Protopopiatului Pașcani și paroh al comunității „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Lunca. (Pr. Gigi-Daniel Ioan)