Vineri, 7 Septembrie 2018

În perioada 19 - 24 august 2018, Pro Vita Iaşi a desfășurat cea de-a a VI-a ediţie a Întâlnirii de Vară dedicată copiilor înscrişi în „Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii - Sfântul Stelian”. În cadrul acestui proiect au participat 30 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, din familiile numeroase, cu peste 8 copii, din județele Iaşi și Botoșani.

Timp de o săptămână, tinerii au participat la ateliere educative, menite să le dezvolte anumite competenţe şi să le descopere noi talente. Fiecare copil a fost implicat la atelierele de comunicare, muzică, lucru manual şi creaţie artistică. Toate activităţile s-au desfăşurat la Parohia „Sfântul Haralambie” din Iaşi şi la Hotelul Cadrelor Didactice al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

„Ne bucurăm de faptul că și anul acesta am reușit să oferim acestor copii o vacanță, o perioadă de comuniune, de relaxare, de rugăciune, de activități interesante. Uneori, acești copii nu reușesc să iasă din satul lor nici măcar o dată pe an. De aceea ne-am dorit să îi punem față în față unii cu alții, față în față cu experiențe care să le bucure sufletul și să le deschidă  orizontul. Este extrem de necesar să investim în acești copii, astfel încât ei să folosească aceste experiențe pentru dezvoltarea lor personală”, a declarat Sorina Hîngănescu, referent Pro Vita Iaşi. 

Programul Întâlnirii de Vară a cuprins și anumite activități deosebite, menite să ofere copiilor experiențe inedite: escaladări în Parc Aventura Nativa, cunoașterea orașului Iași și a principalelor obiective turistice, organizarea unei vânători de comori, concurs de desenat pe asfalt, seară de film.

„Suntem foarte recunoscători prietenilor noștri, preoți din Iași, care au răspuns afirmativ rugăminților noastre și ne-au ajutat în realizarea unui program de activități complet și complex: pr. Dumitru Boboc, pr. Lucian Golinschi, pr. Toma Gradinaciuc, pr. Mircea Stoleriu, pr. Petrică Lehaci, pr. Constantin Andrei”, a a adăugat Sorina Hîngănescu, referent Pro Vita Iaşi.

Mai multe informaţii despre acest proiect, dar şi despre activitatea Pro Vita Iași puteţi găsi pe www.provitaiasi.ro sau pe pagina de facebook Pro Vita Iasi.

Pro Vita Iaşi este un departament misionar al Arhiepiscopiei Iaşilor care funcţionează din anul 2011 şi are ca misiune Salvarea, Protejarea şi Îmbunătăţirea vieţii. Activităţile principale se concentrează în jurul informării şi consilierii adolescenților pe probleme specifice vârstei, sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină și a familiilor cu mulți copii, salvarea copiilor de la avort. (Cosmin Brînză, referent și PR - Departamentul Pro Vita Iași)