Luni, 13 Mai 2024
Mihail Vrăjitoru

Duminică, 19 mai, Întaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va fi prezent în Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu”. Ierarhul va sfinți noul Paraclis parohial cu hramul „Sfântul Apostol Simon Zilotul” și va săvârși Sfânta Liturghie.

Credincioșii Parohiei „Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu”, dar și cei din împrejurimi, sunt așteptați duminică, 19 mai, la slujbele oficiate cu ocazia sfințirii noului Paraclis parohial. Slujba sfințirii și Sfânta Liturghie vor fi oficiate de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Terenul pentru construirea noii biserici parohiale și a paraclisului ce s-a construit a fost donat de către Viorel Cozma, președinte al SC Conest SA.

Cu binecuvântarea Întaltpreasfințitului Părinte Teofan între anii 2021-2024 s-a ridicat acest paraclis, a fost împodobit cu icoane și cu cele necesare săvârșirii Sfintei Liturghii și a slujbelor religioase prin strădania preotului paroh Bogdan Florin Melinte, cu sprijinul financiar al credincioșilor și al Primăriei Municipiului Iași.