Marţi, 3 Septembrie 2024

Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor împreună cu Protopopiatele Roznov și Botoșani organizează a treia ediție a Pelerinajului pedestru „Pe urmele Sfântului Chiriac de la Tazlău” și prima ediție a Pelerinajului cu ocazia sărbătorii „Nașterii Maicii Domnului”, hramul Mănăstirii Vorona.

Pelerinajul „Pe urmele Sfântului Chiriac de la Tazlău” se află la cea de-a treia ediție și va cuprinde un traseu de aproximativ 18 km.

Pelerinii se vor întâlni joi dimineață, 5 septembrie, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din satul Măstacăn unde, începând cu ora 7:00, vor participa la Sfânta Liturghie.

De la ora 9:00, pelerinii însoțiți de preoții din Protopopiatul Roznov, vor pleca spre Schitul „Sfântul Mina” Grui, apoi pe dealurile Borleștiului până la o poiană de pe malul râului Nechit unde vor face un popas. Vor continua pelerinajul pe sub pădure până la Mănăstirea Tazlău, unde se vor închina în biserica recent renovată și vor citi acatistul Sfântului Chiriac de la Tazlău.

Prima ediție a Pelerinajului cu ocazia sărbătorii „Nașterii Maicii Domnului”, hramul Mănăstirii Vorona, va cuprinde un traseu de aproximativ 23 km.

Pelerinii se vor întâlni sâmbătă dimineață, 7 septembrie, la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani unde, începând cu ora 7:00, vor participa la Sfânta Liturghie, urmând ca de la ora 9:00 pelerinii însoțiți de preoți să meargă spre parohiile Curtești, Băiceni, Orășeni Deal, Orășeni Vale, Vorona, până la Mănăstirea Vorona, unde vor participa la Slujba Privegherii în cinstea Nașterii Maicii Domnului Domnului.

De ce sunt organizate astfel de pelerinaje?

  • Este o oportunitate de a ieși din confortul zilnic și mediul virtual și de a întâlni locuri, oameni, pe Dumnezeu și pe sfinți.

  • Pentru a redescoperi vechile tradiții când în perioada marilor hramuri pelerinii se îndreptau spre mănăstiri în pas de rugăciune.

  • Este un exercițiu de normalitate a omului în vremuri aglomerate.