Vineri, 5 Iulie 2024

Mănăstirea Bucium organizează cea de-a treia ediție a Pelerinajului pedestru „La pas pe colinele sfinte ale Iașului”. Evenimentul are loc mâine, 6 iulie, începând cu ora 9.30.

Începând cu ora 7.30, în poiana Mănăstirii Bucium, pelerinii vor participa la Sfânta Liturghie, apoi, după servirea unei gustări frugale, de la ora 9.30 se va porni în pas de rugăciune pe următorul traseu: Mânăstirea Bucium - Mânăstirea Piatra Sfântă - Parohia Pietrărie (masa de prânz - 30 lei) - Mânăstirea Bârnova - Parohia Hlincea - Mânăstirea Hlincea - Mânăstirea Cetăţuia. Distanţa parcursă va fi de aproximativ 16 km.

Pelerinajul pedestru de la Iaşi este un proiect care îşi propune să îi invite pe credincioşi mai aproape de Dumnezeu, mai aproape de mănăstirile ieşene, dar și mai aproape unii de alții, conştienți fiind că suntem cu toţii pelerini prin această lume. De asemenea, este o oportunitate pentru a ieși din confortul zilnic și mediul virtual și totodată de a întâlni locuri, oameni, pe Dumnezeu și pe sfinți și un exercițiu de normalitate a omului în vremuri aglomerate.

Pentru înscrieri este pus la dispoziţie numărul de telefon 0755140838 al părintelui Teodor - Alin Astancăi, care va oferi toate informaţiile necesare.