Miercuri, 11 Aprilie 2018
Flavius Popa

Între 12 și 15 aprilie 2018, peste 250 de elevi ai claselor VII-XII din toată țara, sunt așteptați să participe la Olimpiada Națională de Religie – cultul ortodox, ce se va desfășura la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Timp de patru zile, elevii claselor gimnaziale și liceale vor participa la Olimpiada de Religie Ortodoxă, etapa națională, unde vor fi întâmpinați de organizatorii acestei competiții începând cu ziua de joi, 12 aprilie, concurenții fiind primiți și cazați la unitățile de învățământ din Iași, urmând ca vineri, 13 aprilie, începând cu ora 10.00, să se desfășoare concursul.

„Spaţiul sacru al culturii şi spiritualităţii ieşene este onorat să găzduiască în prag de primăvară etapa naţională a Olimpiadei de Religie. Evenimentul educaţional de marcă plasează învăţământul ieşean într-o ipostază care confirmă şi reafirmă totodată îndelungata şi valoroasa contribuţie pe care şcoala ieşeană a adus-o învăţământului teologic românesc. În Iaşul Marii Uniri, la ceas de centenar, ne bucurăm că spiritualitatea ocupă un loc de seamă între preocupările tinerilor noştri şi rămâne trăsătură identitară care le marchează existenţa” a declarat inspectorul școlar general al județului Iași, prof. Genoveva Aurelia Farcaș.

Pentru mai multe informații referitoare la acest concurs puteți accesa https://onr2018.wordpress.com