Joi, 8 Martie 2018

Pe data de 24 martie, de la ora 14:00, în Piaţa Unirii din Iaşi, va fi organizată ediţia a VII-a a Marşului pentru vaţă, de către Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi cu Asociaţia Studenţi pentru Viaţă - Bucureşti.

Marşul pentru viaţă este punctul culminant al lunii martie, Luna pentru viaţă, şi va fi organizat în aceeaşi zi în peste 300 de oraşe din România şi Republica Moldova. La Iaşi, organizatorii preconizează că peste 10.000 de oameni îşi vor arăta solidaritatea pentru femeile aflate în criză de sarcină.

Marşul pentru viaţă Iaşi va porni din Piaţa Unirii pe traseul: Colegiul Naţional - Bulevardul Independenţei - Strada I. C. Brătianu - Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt - Piaţa Unirii. Susţinătorii pro viaţă sunt aşteptaţi de la ora 13:00 pentru a participa la evenimentele tematice pregătite de organizatori.

„Anul acesta se anunţă o participare numeroasă din partea comunităţii ieşene, mai ales datorită faptului că fenomenul pro vita creşte considerabil în notorietate, pe plan naţional şi internaţional. Tema generală de anul acesta a Marşului pentru viaţă este O lume pentru viaţă. La Iaşi ne-am gândit să o nuanţăm, redenumind-o Uniţi pentru viaţă, în contextul Centenarului Marii Uniri şi apropierii zilei de 27 martie, când vom comemora unirea Basarabiei cu România. În orice caz, dorim ca, prin acest eveniment şi, de fapt, prin toate evenimentele înscrise în cadrul Lunii pentru viaţă, societatea să îşi deschidă inimile către femeile aflate în criză de sarcină. Astfel de situaţii trebuie să aibă o finalitate pozitivă, adică păstrarea vieţii copiilor neaşteptaţi. Această abordare poate deveni o normalitate dacă societatea conştientizează că are datoria de a sprijini, şi nu de a condamna femeia aflată în criza de sarcină. Ne bucurăm de o mare deschidere din partea societăţii civile şi sperăm să oferim o mărturie pro viaţă comunităţii ieşene“, a declarat  Sorina Hîngănescu, referent al Departamentului Pro Vita.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe pagina de facebook Marşul pentru Viaţa Iaşi sau pe www.provitaiasi.ro.