Sâmbătă, 26 martie 2022, Parohia „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iași a serbat Ziua Arborelui prin înfrumusețarea curții bisericii. Astfel, au fost plantați 40 de chiparoși, 10 de pawlonia ornamentali, 1 stejar, 2 arborele lui Iuda, 2 cireși japonezi, 10 ienupări albaștri, 10 ienupări mint, 36 buxus, 10 hortensii și alte nenumărate flori.
Au fost prezenți copii de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradis International College, Școala „Carmen Sylva”, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu”, Școala „Ionel Teodoreanu”, Grădinița cu program prelungit nr. 3, Grădinița „Excellence” și Școala Primară Carol I coordonați de dra profesoară Daniela Ciocoiu.
„A fost o sărbătoare prin care am încercat să aducem mai aproape de inima tuturor celor implicați, mai ales copiilor, dragostea față de Creația lui Dumnezeu și natura care ne oferă bucuriile cele mai mari. Au venit cu drag la acest eveniment membrii echipei proiectelor Alege Școala derulate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, credincioși ai bisericii noastre precum și mulți iubitori de natură. Copiii au primit cu mare bucurie invitația de a participa la plantarea copacilor și florilor din curtea Bisericii”, a transmis Pr. Dr. Constantin Naclad, parohul Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc.
La Atelierul de lectură pentru copii „Povești din Pădurea Muzicală” ce se desfășoară în fiecare sâmbătă de la ora 16.00 la Palatul Culturii, micuții au venit cu mai multe idei de nume pentru fiecare copac: copacul copiilor (plantat de ei - cireș), copacul poveștilor (Paulownia), copacul muzical, copacul Sfântului Nicolae (stejarul plantat de Aletheia) și plante cu nume de compozitori (chiparoși). De asemenea, florile plantate în jurul bisericii de copiii prezenți au primit câte un nume.
Mălina (7ani) și-a adus aminte că a primit cadou o seră și a plecat de la biserică cu gândul de a planta și la ea acasă. La următoarea întâlnire copiii vor asculta „Povestea copacului Tils” pentru a învăța să prețuiască natura și să recicleze.
„Mulțumim tuturor pentru susținerea acestui demers, echipei care desfășoară lucrări la Complexul Palas, care a donat toată cantitatea de pământ necesară reamenajării curții bisericii, copiilor de la Atelierele de lectură pentru copii de la Palatul Culturii, conduși de D-ra Prof. Daniela Ciocoiu, angajaților paraclisului, celor din proiectele Alege școala! și tuturor credincioșilor din comunitatea noastră care au făcut posibilă această lucrare”, a mai adăugat pr. Pr. Constantin Naclad.
La final, copiii au participat la Marșul pentru viață care s-a desfășurat în Piața Unirii, acțiuni incluse în tematica lunii martie – Luna pentru viață!