Joi, 3 octombrie, la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Manastirea Neamț a avut loc Consfătuirea anuală a profesorilor de religie, eveniment metodic la care au fost invitați să participe profesorii care predau disciplina religie în unitățile de învățământ din județul Neamț.
Agenda consfătuirii a cuprins:
1. Diagnoza procesului educațional din anul școlar 2023-2024 la disciplina religie.
2. Priorități ale educației pentru anul școlar 2024-2025.
3. Cadrul normativ privind organizarea procesului de învătământ în anul școlar 2024-2025.
4. Asigurarea calității procesului instructiv-educativ. Evaluarea continuă.
5. Rezultate, perspective, recomandări
Prezentarea activităților a fost coordonată de către prof. dr. Mihai Giosan, Inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Gazda primitoare a fost părintele director al seminarului, părintele prof. dr. Laiu Viorel.
Din partea Arhiepiscopiei Iașilor au fost prezenți părintele vicar administrativ Marian Timofte și părintele dr. Andrei -Nicușor Carcea, inspector pentru învățământul preuniversitar în cadrul Sectorului Învățământ. În semn de apreciere a activității la catedră, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, oferit fiecărui profesor de religie volumul „Catehism pentru copii”, apărut la Editura Doxologia.
Deschiderea activității a fost realizată de conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspector general în Ministerul Educației. Invitatul a recomandat profesorilor de religie ca prin activitățile de la catedră și prin proiecte să promoveze pe marii duhovnici din zona Neamțului. Mari personalități precum părintele Cleopa Ilie, părintele Iustin Pârvu și mulți alți mari duhovnici din Moldova au fost amintiți drept exemple vii de trăire și mărturisire a credinței.(Prof. Anca Ionela Ipate, Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau”, Vânători-Neamț)