Marţi, 11 Februarie 2025

Departamentul fiideajutor.ro al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a implementat o metodă nouă de donații în România. Aceasta constă în instalarea unor stații electronice de donare în zona Catedralei Mitropolitane din Iași, unde donatorii pot face o faptă bună, în doar câteva secunde, folosind telefonul sau cardul bancar.

Începând cu luna mai 2024, Departamentul fiideajutor.ro al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a implementat aceste sisteme de donații digitale, urmând o perioadă extensivă de testare a diverselor dispozitive și aplicații. Inspirate din modele validate în străinătate, acestea reprezintă o abordare contemporană, sigură și eficientă de a sprijini acțiunile caritabile.

Am adus la Iași, în inima spirituală a Moldovei, un nou mijloc prin care binele poate fi mai accesibil decât oricând. Pentru prima dată în România, am introdus sisteme de donare digitale în zona Catedralei Mitropolitane și, la fel ca în marile orașe europene, în doar câteva secunde poți face o faptă bună pentru cineva aflat în nevoie. Plățile sunt rapide și sigure, iar donațiile ajung direct către beneficiarii noștri”, prezintă părintele Cosmin Brînză, director fiideajutor.ro.

Sistemele noastre de donații digitale vin ca o alternativă de a face bine, ca un mod de a ține pasul cu evoluția continuă a societății, utilizând tehnologia în scopuri umanitare. Suntem binecuvântați cu angajați și voluntari care se implică activ în cauzele noastre. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți membrii comunității dispun de timpul necesar pentru a participa direct. Prin urmare, oferim o alternativă utilă din punct de vedere al timpului și spațiului: posibilitatea de a contribui prin donații online pe site-ul fiideajutor.ro sau direct cu cardul la stațiile din zona Catedralei. De altfel, www.fiideajutor.ro este în sine este o platformă digitală, o punte între credincioși și necesitățile urgente ale comunității, oferind mijloace simple și utile prin care fiecare poate să se implice, fie prin donații, fie prin voluntariat. Aceasta este chemarea noastră creștină, de a sluji și de a ajuta, reflectând iubirea lui Hristos prin fiecare faptă bună”, completează părintele Cosmin Brînză.

Până acum, aceste sisteme de donații au facilitat desfășurarea mai multor campanii cu efecte palpabile asupra comunității. Prin intermediul lor, au fost oferite 2.600 de mese calde pentru vârstnici vulnerabili, 100 de mese calde pentru copiii din satul Crucea, dispozitive asistive pentru un copil cu paralizie cerebrală și un pelerinaj pentru copiii din medii defavorizate. Astfel, tehnologia a transformat generozitatea credincioșilor în ajutor real și direct pentru cei în nevoie.

Opțiunile de donație sunt variate și flexibile, permițând fiecărui donator să aleagă suma pe care dorește să o contribuie. Sumele afișate în prezent de 30, 60, respectiv 90 de RON sunt corelate cu campania „Oferă o masă caldă pentru un bunic singur” destinată ajutorării beneficiarilor Centrului de zi pentru vârstnici „Sfântul Pantelimon” din Bălțătești. Aproximând un cuantum de 30 RON per masă caldă, variantele sunt multiplu în acest sens.

În colaborare cu partenerii din Regatul Unit, lucrăm constant pentru a adapta și optimiza aplicația, garantând că procesul de donație este accesibil și ușor de înțeles pentru toți. Ne dedicăm continuării acestui traseu inovator și transparent în sprijinul proiectelor noastre caritabile, aducând împreună tehnologia și compasiunea în serviciul comunității”, încheie reprezentanții fiideajutor.ro.

Alege să susții cauzele caritabile ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei prin fiideajutor.ro și devino sursă de inspirație pentru întreaga comunitate!

www.fiideajutor.ro este punctul de întâlnire pentru toți cei care doresc să ofere din resursele, timpul și expertiza lor în sprijinul aproapelui, o punte între cei care au nevoie și cei care pot oferi ajutor.

Fiecare vizitator are posibilitatea de a se implica activ în rezolvarea problemelor sociale prin donații, voluntariat, promovare pe rețelele de socializare și oferirea de feedback, contribuind astfel la construirea unei comunități mai unite și mai solidare.

Îți punem la dispoziție instrumente prin care poți dona online, rapid: de la donații online direct prin site, PayPal sau prin transfer bancar, până la redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit sau a 20% din impozitul pe profit.