Luni, 6 Iulie 2020
Flavius Popa

Enoriașii Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Dumbrava, comuna Lespezi, județul Iași, au începând de duminică o nouă casă socială. Așezământul „Sfântul Nicolae”, dar și clopotnița parohiei au fost binecuvântate ieri, 05 iulie 2020, de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan.

Credincioșii din Dumbrava dar și din zona municipiului Pașcani au luat parte duminică după-amiază la slujba de sfințire a casei sociale „Sfântul Ierarh Nicolae”. Tot cu acest prilej, Părintele Mitropolit a binecuvântat și noua clopotniță a parohiei.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul le-a vorbit celor de față despre viața parohiei: „În spațiile bisericii se desfășoară viața familiei parohiale. A te ruga în biserică, în cimitir, la paraclis, auzind clopotul, participând la un parastas sau o întâlnire, toate aceste lucrări arată apartenența la parohie. Aparte­nența la parohie, precum și apar­te­nența la familia proprie le putem numi ca doi stâlpi de rezistență”, a arătat Înaltpreasfinţia Sa.

Pentru munca depusă la ridicarea ansamblului parohial, părintele Nicu Toia a primit Distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”. De asemenea, credincioșii care au sprijinit lucrările parohiei au primit distincții de vrednicie.